ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι συγχωνεύσεις φέρνουν αξιολόγηση για 7.000 εργαζόμενους

Δημοσίευση 1 Ιουνίου 2011, 14:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι συγχωνεύσεις φέρνουν αξιολόγηση για 7.000 εργαζόμενους
Facebook Twitter Whatsapp
Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος.
Τον ερχόμενο Οκτώβριο θα ανακοινωθεί το νέο πακέτο συγχωνεύσεων-καταργήσεων οργανισμών του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ.Πάγκαλος. Οι αποφάσεις θα αφορούν σε 80 οργανισμούς που απασχολούν περίπου 7.000 άτομα. Οι εργαζόμενοι θα αξιολογηθούν μέσω ΑΣΕΠ.

Μεταξύ των Οργανισμών, η ΚΕΔ, τα ΕΤΑ, η ΕΡΤ, η Θέμις Κατασκευαστική και ο ΕΟΜΜΕΧ.

Για το θέμα συνεδρίασε η Διυπουργική Γνωμοδοτική Επιτροπή, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως οι διαδικασίες για την κατάργηση και την συγχώνευση δημοσίων φορέων ξεκίνησαν ουσιαστικά τον Φεβρουάριο του 2010 και μέχρι σήμερα έχει υπάρξει μια πλήρης και αναλυτική καταγραφή των υπηρεσιών του Δημοσίου που κρίνονται ως «περιττές» ή «λιγότερο χρήσιμες».

Στο σχετικό κατάλογο της κυβέρνησης βρίσκονται αφενός επιχειρήσεις κοινής ωφελείας των οποίων το αντικείμενο εξέλειψε και θα πρέπει να κλείσουν, αφετέρου περιπτώσεις υπηρεσιών και φορέων του δημοσίου με συναφές αντικείμενο και αρμοδιότητες που θα συγχωνευθούν προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη αποδοτικότητα και κυρίως περιστολή δαπανών.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το πακέτο αυτό θα εξοικονομηθούν συνολικά 650 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 650 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2012-2015.Πηγή: in.gr