ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Εμείς δεν γιουχάρουμε ανθρώπους που μιλούν σε συγκεντρώσεις»

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2011, 14:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Εμείς δεν γιουχάρουμε ανθρώπους που μιλούν σε συγκεντρώσεις»
Facebook Twitter Whatsapp
Το ΚΚΕ δεν έχει κανένα λόγο να πηγαίνει σε συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και να τις διαλύει, δήλωσε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Το ΚΚΕ δεν έχει κανένα λόγο να πηγαίνει σε συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ και να τις διαλύει, δήλωσε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Αυτό δεν το κάναμε, ούτε και θα το κάνουμε, ούτε γιουχάρουμε τους ανθρώπους που μιλάνε σε αυτές τις συγκεντρώσεις», τόνισε η κα Παπαρήγα. «Εμείς χρησιμοποιούμε εκείνες τις μορφές πάλης που είναι ουσιαστικές και δεν δημιουργούν στον κόσμο ένα γενικό κλίμα αγανάκτησης, χωρίς αυτή η αγανάκτηση να μετατρέπεται, να μετασχηματίζεται σε μια συγκεκριμένη πολιτική», πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι είναι διαφορετική περίπτωση όταν ένας υπουργός επισκέπτεται έναν εργασιακό χώρο.

«Εκεί, οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν. Τους επισκέπτεται και έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, όχι βέβαια πετώντας πέτρες, αλλά έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν» ανέφερε η ΓΓ του ΚΚΕ και, σχολιάζοντας δηλώσεις του υπουργού Υγείας, σημείωσε ότι δεν έχει δικαίωμα ο κ. Λοβέρδος να λέει «πάω στο κέντρο υγείας και δεν μπορεί να υπάρχει αντιπαράθεση».

Σχολιάζοντας το κίνημα των "Αγανακτισμένων" η κα Παπαρήγα είπε ότι είναι λογικό ένα μεγάλο μέρος του λαού να έχει ανάγκη να εκδηλώσει την οργή, την αγανάκτηση και το θυμό του, αλλά σημείωσε ότι «σημασία έχει αυτή η αγανάκτηση και οργή να μετατραπεί σε συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις, σε εναλλακτική πολιτική λύση».

Χαρακτήρισε συντηρητική την άποψη που επικρατεί «έξω τα κόμματα», σημειώνοντας ότι η κοινωνία δεν πρέπει να χωρίζονται σε «αυτούς που είμαστε με τα κόμματα και σε ακομμάτιστους», αλλά «ανάμεσα στους εργαζόμενους που υποφέρουν και στην κυρίαρχη πολιτική και στην εργοδοσία».

«Είναι άλλο πράγμα να μην πας με κομματικό πανό, αλλά ως κομματική άποψη θέλω να τη βάλω σε μία πλατεία και να τη συζητήσω» είπε η κα Παπαρήγα και εκτίμησε ότι πολλοί από αυτούς που είναι στο Σύνταγμα «είναι άνθρωποι δυσαρεστημένοι από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αισθάνονται προδομένοι γιατί πίστεψαν σε κόμματα τα οποία τους διέψευσαν» με τους οποίους το ΚΚΕ θέλει συζητήσει μαζί τους «γιατί δεν μπορεί να ξέρει ο καθένας ολοκληρωμένα τι λέει ένα κόμμα, ούτε μπορεί να καταλάβει τι λέει ένα κόμμα με τα αποσπάσματα στα δελτία ειδήσεων».