ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης: «Αλλαγή της συμπεριφοράς των τραπεζών»

Δημοσίευση 30 Αυγούστου 2011, 14:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κουβέλης: «Αλλαγή της συμπεριφοράς των τραπεζών»
Facebook Twitter Whatsapp
Την ανάγκη να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας μετά τη συγχώνευση Alpha- Eurobank, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, καθώς, όπως σημείωσε, η ανεργία ξεπερνά το 16%.
Την ανάγκη να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας μετά τη συγχώνευση Alpha- Eurobank, επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, καθώς, όπως σημείωσε, η ανεργία ξεπερνά το 16%. Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ζήτησε να αλλάξει η τραπεζική συμπεριφορά στην Ελλάδα λέγοντας: «Η προηγούμενη συμπεριφορά των τραπεζών στην Ελλάδα, μια συμπεριφορά κερδοφόρα, δεν μας έπεισε ότι πράγματι οι τράπεζες συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και των προβλημάτων της αγοράς. Για αυτό και υπάρχει ανάγκη μιας συγκεκριμένης τραπεζικής συμπεριφοράς, η οποία θα έχει σχέση και με την υπαρκτή πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς και της ελληνικής οικονομίας».

Εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρχουν σημεία σύγκλισης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να οδηγούν σε κυβερνητική συνεργασία αναφέροντας: «Συναίνεση στο επίπεδο της σύγκλισης για τη διαμόρφωση κοινού κυβερνητικού σχήματος δεν θα υπάρξει, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα».

Δεν απέκλεισε, τέλος, τις πρόωρες εκλογές αλλά όπως είπε μπορεί να προκύψουν ως αναγκαστική λύση και όχι έπειτα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης.