ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαν Ρομπάι: «Προτεραιότητα η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα»

Δημοσίευση 31 Αυγούστου 2011, 17:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βαν Ρομπάι: «Προτεραιότητα η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα»
Facebook Twitter Whatsapp
Η υλοποίηση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα είναι «εν συντομία η ύψιστη προτεραιότητα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι από την πανεπιστημιούπολη της Εμπορικής Σχολής HEC στο Ζουί-αν-Ζοζά, κοντά στο Παρίσι.
Η υλοποίηση των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα είναι «εν συντομία η ύψιστη προτεραιότητα», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι από την πανεπιστημιούπολη της Εμπορικής Σχολής HEC στο Ζουί-αν-Ζοζά, κοντά στο Παρίσι. Ο κ. Bαν Ρομπάι σημείωσε ότι η «υλοποίηση των συμπερασμάτων της 21ης Ιουλίου είναι στο σημερινό πλαίσιο ένα "must" (ένα "πρέπει") για την αξιοπιστία μας».

«Είναι εν συντομία η ύψιστη προτεραιότητα», επέμεινε.

Ο πρόεδρος της ΕΕ δήλωσε παράλληλα πεπεισμένος ότι η κρίση στην ευρωζώνη θα ενισχύσει την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και ότι μια νέα ύφεση μπορεί να αποφευχθεί.

«Η ανάπτυξη το 2010 και το πρώτο εξάμηνο του 2011 ήταν πιο μεγάλη από αυτό που προβλεπόταν. Αυτή των μηνών που ακολουθούν θα είναι λιγότερο μεγάλη από αυτό που προβλέπεται», σημείωσε.