ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Φινλανδία επιμένει για τις ελληνικές εγγυήσεις

Δημοσίευση 2 Σεπτεμβρίου 2011, 18:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Φινλανδία επιμένει για τις ελληνικές εγγυήσεις
Facebook Twitter Whatsapp
Η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν δήλωσε σήμερα ότι θα εμμείνει, κατά τις συνομιλίες που θα έχει την προσεχή εβδομάδα με τους ομολόγους της τής Γερμανίας και της Ολλανδίας, στη βούληση του Ελσίνκι να εξασφαλίσει μια εγγύηση από την Αθήνα για να μετάσχει στο διεθνές δάνειο προς την Ελλάδα.
Η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν δήλωσε σήμερα ότι θα εμμείνει, κατά τις συνομιλίες που θα έχει την προσεχή εβδομάδα με τους ομολόγους της τής Γερμανίας και της Ολλανδίας, στη βούληση του Ελσίνκι να εξασφαλίσει μια εγγύηση από την Αθήνα για να μετάσχει στο διεθνές δάνειο προς την Ελλάδα. "Η θέση μας είναι πάντα ότι η Φινλανδία θα δεχθεί να εγγυηθεί (ένα μέρος) του δανείου (στην Ελλάδα) μόνον υπό τον όρο να εξασφαλίσει σε αντάλλαγμα μια εγγύηση", δήλωσε η Ουρπιλάινεν έπειτα από τη συνάντηση που είχε με την κοινοβουλευτική επιτροπή που είναι αρμόδια για την φινλανδική πολιτική απέναντι στην ΕΕ.

Η Ουρπιλάινεν αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη στο Βερολίνο με τον Γερμανό ομόλογό της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Ολλανδό Γιαν Κις ντε Γέγκερ. Την παραμονή θα έχει συναντηθεί στο Ελσίνκι με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ.

"Διαπραγματεύσεις γίνονται καθημερινά και είμαστε προσηλωμένοι στην εξεύρεση μιας λύσης που θα ικανοποιήσει όλες τις χώρες της ευρωζώνης", επανέλαβε επίσης σήμερα η Ουρπιλάινεν, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για τις μορφές των ρυθμίσεων που μελετώνται.