ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: «Η χώρα βρίσκεται επί δεκαετίες σε καθεστώς εσωτερικής κατοχής»

Δημοσίευση 26 Οκτωβρίου 2011, 09:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φλωρίδης: «Η χώρα βρίσκεται επί δεκαετίες σε καθεστώς εσωτερικής κατοχής»
Facebook Twitter Whatsapp
«Η χώρα βρίσκεται επί δεκαετίες υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής από οικονομικά συμφέροντα, συντεχνίες και πολιτικούς που δεν κάνουν την δουλειά τους», τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του Ομίλου προβληματισμού με το όνομα «Κοινωνικός Σύνδεσμος».
«Η χώρα βρίσκεται επί δεκαετίες υπό καθεστώς εσωτερικής κατοχής από οικονομικά συμφέροντα, συντεχνίες και πολιτικούς που δεν κάνουν την δουλειά τους», τόνισε ο Γιώργος Φλωρίδης, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης του Ομίλου προβληματισμού με το όνομα «Κοινωνικός Σύνδεσμος». Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Φλωρίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου της Βουλής, αλλά και του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας ως αντιστάθμισμα σε ένα «σύστημα ενός ανδρός».  


Μιλώντας για την κυβερνητική πολιτική, τής καταλόγισε ότι αποδέχθηκε τη συνταγή του Μνημονίου επειδή δεν κατάφερε να παρουσιάσει μια δική της συνταγή, ώστε να πείσει τους δανειστές της.  

«Πήγαμε χωρίς το δικό μας εθνικό σχέδιο και αυτό βαρύνει την κυβέρνηση» υπογράμμισε, λέγοντας ότι ακόμα τώρα αυτό δεν έχει γίνει πραγματικότητα.  

Τέλος, ο ίδιος επανέλαβε ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί από μόνη της να κάνει πράξη τις απαραίτητες αλλαγές στη χώρα, μιλώντας για την ανάγκη ευρύτερων συμπράξεων.