ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε ο Βενιζέλος

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2011, 20:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τους πολιτικούς αρχηγούς ενημέρωσε ο Βενιζέλος
Facebook Twitter Whatsapp
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Τηλεφωνική επικοινωνία με τους πολιτικούς αρχηγούς είχε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ενώ όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Mega, η επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών κράτησε μόλις δυο λεπτά. Ο κ. Βενιζέλος κατ’ εντολή του πρωθυπουργού, ρώτησε, κατά πληροφορίες, τον πρόεδρο της ΝΔ αν έχει απορίες τεχνικής φύσεως σχετικά με την απόφαση των Βρυξελλών.

Ο κ. Σαμαράς ρώτησε για δύο θέματα, αυτά της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και των επιπτώσεων που θα έχει το κούρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του κ. Βενιζέλου με την Αλέκα Παπαρήγα, η ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε ελεγχόμενη χρεωκοπία, γεγονός το οποίο σημαίνει βάρβαρα μέτρα για το λαό. 


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός και με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ αντικείμενο της επικοινωνίας ήταν η περαιτέρω ενημέρωση του προέδρου του ΛΑΟΣ από τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με την απόφαση που ελήφθη στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών. 

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του κ. Καρατζαφέρη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω ενημέρωση. "Σε είδα το απόγευμα, και μου αρκεί. Πείσθηκα για μια ακόμη φορά ότι μπορείς να πουλήσεις άμμο στους βεδουίνους και ψυγεία στους Εσκιμώους", είπε ο κ. Καρατζαφέρης στον υπουργό, σύμφωνα με τον στενό του συνεργάτη.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής για να ενημερωθεί για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής.