ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε, για μια ψήφο αίτημα για άρση της ασυλίας του Χρήστου Μαρκογιαννάκη

Δημοσίευση 22 Νοεμβρίου 2011, 21:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Απορρίφθηκε, για μια ψήφο αίτημα για άρση της ασυλίας του Χρήστου Μαρκογιαννάκη
Facebook Twitter Whatsapp
Με οριακή πλειοψηφία -68 ψήφοι κατά, έναντι 67 υπέρ και 6 «παρών» - απορρίφθηκε, έπειτα από μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Με οριακή πλειοψηφία -68 ψήφοι κατά, έναντι 67 υπέρ και 6 «παρών» - απορρίφθηκε, έπειτα από μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, εισαγγελικό αίτημα για άρση της ασυλίας του βουλευτή Χανίων της Δημοκρατικής Συμμαχίας Χρήστου Μαρκογιαννάκη. Η άρση ασυλίας του κ. Μαρκογιαννάκη είχε ζητηθεί κατόπιν μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή Χανίων σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με την κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης της Siemens.

Νωρίτερα, ο κ. Μαρκογιαννάκης πρότεινε ο ίδιος την άρση ασυλίας του, αλλά υποστήριξε ότι μίλησε πολιτικά και όχι προσωπικά, προσθέτοντας ότι όλες οι αναφορές του, όπως «κουκούλωμα της υπόθεσης», «άθλια μεθόδευση», «διασυρμός αθώων», «πολύμηνα παζάρια» και «αστείο πόρισμα», ήταν σε ένα γενικό πλαίσιο και δεν στόχευαν ούτε στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής Σήφη Βαλυράκη ούτε στον εισηγητή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα.