ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Είναι ώρα μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη

Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2011, 19:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σαμαράς: Είναι ώρα μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη
Facebook Twitter Whatsapp
Τη δημιουργία ενός ισχυρού τείχους προστασίας της Ευρώπης από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς εν όψει της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.
Τη δημιουργία ενός ισχυρού τείχους προστασίας της Ευρώπης από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων πρότεινε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς εν όψει της Συνόδου Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες. «Είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων για την Ευρώπη, με στόχο όχι μόνο τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, αλλά και την ανάπτυξη και την ευημερία», ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε για ακόμη μια φορά την αλλαγή του οικονομικού προγράμματος, γιατί όπως σημείωσε ο ελληνικός λαός έχει υποβληθεί, ήδη, σε πολλές θυσίες, χωρίς να βλέπει αποτέλεσμα:

«Θυμίζω ότι η χώρα μας βρίσκεται σε ύφεση για τουλάχιστον 5 συνεχή χρόνια. Επομένως, οι λύσεις που θα επιλεγούν από εδώ και στο εξής πρέπει να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και αναφερόμενος στην πρόσφατη επιστολή που έστειλε στους ηγέτες του ΕΛΚ και στους πιστωτές συμπλήρωσε: «Με τις απαραίτητες τροποποιήσεις του προγράμματος, τις οποίες, όπως γνωρίζετε, έχω ζητήσει και γραπτώς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργία αποθεμάτων ρευστότητας, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη στο ευρώ και επανέλαβε ότι οι πολιτικές μονομερούς λιτότητας, που στηρίζονται σε φορολογικές επιδρομές και οριζόντιες περικοπές, δεν βοηθούν σε μια εποχή βαθιάς ύφεσης.

Σημείωσε παράλληλα ότι η σταθερότητα του ευρώ απαιτεί στενότερη συνεργασία μεταξύ των κρατών–μελών και προγράμματα που συνδυάζουν τη δημοσιονομική πειθαρχία με την οικονομική ανάπτυξη.

«Η Ευρώπη, μέχρι στιγμής, αδυνατεί να βρει τις κατάλληλες λύσεις. Εδώ, ακόμα και ο Γάλλος Πρωθυπουργός Φ. Φιγιόν, είπε χτες στο Συνέδριο του ΕΛΚ ότι ήταν λάθος η απόφαση για τη συμμετοχή ιδιωτών στο ρίσκο των ομολόγων. Κάτι όμως που τελικά έγινε αναπόφευκτο μόνο για την Ελλάδα», παρατήρησε.

«Επομένως, οι λύσεις που θα επιλεγούν από εδώ και στο εξής πρέπει να οδηγήσουν σε ανάκαμψη της οικονομίας», κατέληξε.