ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Η Αλβανία να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων που μένουν στη χώρα

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2012, 23:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παναγιωτόπουλος: Η Αλβανία να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων που μένουν στη χώρα
Facebook Twitter Whatsapp
Να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων όπως αυτά απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες καλεί την Αλβανία ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Να σεβαστεί τα δικαιώματα των Ελλήνων όπως αυτά απορρέουν από τις Διεθνείς Συνθήκες καλεί την Αλβανία ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, τονίζει ότι «αυτές τις ημέρες στο εφετείο Κοριτσάς συνεχίζεται η εκδίκαση των διώξεων κατά του Προέδρου της ‘Ομόνοιας’ Κορυτσάς κ. Ναούμ Ντίσο, με την ψευδέστατη και χαλκευμένη όπως την χακτηρίζει κατηγορία της ‘βεβήλωσης’ τάφων στην Μπομποστίτσα Κορυτσάς».

Όπως υπογράμμισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ «οι απαράδεκτες αστυνομικές και δικαστικές ενέργειες κατά του Ναούμ Ντίσο, με αστήρικτες και κατασκευασμένες κατηγορίες και οι προσπάθειες να τρομοκρατηθεί ο ίδιος και η οικογένειά του προσβάλλουν τον Ελληνισμό που ζει από αιώνες στην γειτονική μας Αλβανία και καταπατούν, κατά τον πλέον ωμό και κραυγαλέο τρόπο, τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας».

Παράλληλα ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι, καθήκον της δικαιοσύνης είναι να «εξετάσει αντικειμενικά την υπόθεση και να αποφασίσει με βάση τα πραγματικά περιστατικά και όχι με πυξίδα το χαλκευμένο κατηγορητήριο και το ανθελληνικό κλίμα που καλλιεργείται στη γειτονική μας χώρα από ακραίες ομάδες και από μερίδα των Αλβανικών ΜΜΕ».

Όπως δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «το εθνικιστικό, ξενοφοβικό και ρατσιστικό ανθελληνικό κλίμα που τροφοδοτείται τα τελευταία χρόνια στην Αλβανία από ακραίες ομάδες δεν βοηθά στην βελτίωση των Ελληνο-Αλβανικών σχέσεων, αλλά γίνεται τροχοπέδη στην Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας».


«Η επίθεση στην Τουλούζη ανακαλεί μνήμες ακραίας ρατσιστικής βίας»

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στην επίθεση κατά του Εβραϊκού σχολείου στην Τουλούζη της Γαλλίας.

Όπως τόνισε, η «η εγκληματική επίθεση κατά του Εβραϊκού σχολείου ανακαλεί τις τραυματικές μνήμες της ακραίας ρατσιστικής βίας, που βύθισε, στο παρελθόν, στον όλεθρο την Ευρώπη, και “σημάδεψε” τους Ευρωπαϊκούς λαούς».

Ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, υποστήριξε ότι «ολόκληρη η ανθρωπότητα και ιδιαίτερα οι Ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και να οικοδομήσουμε τους θεσμούς και τις διαδικασίες που χρειάζονται, ώστε ο ρατσισμός, σε όλες τις εκφάνσεις και τις εκδοχές του, να καταδικαστεί οριστικά και αμετάκλητα στην συνείδηση των λαών και να εκριζωθεί από τις Ευρωπαϊκές κοινωνίες και από τη Διεθνή πραγματικότητα».