ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο για τον οργανισμό «Δήμητρα» ύστερα από τις αντιδράσεις της ΝΔ

Δημοσίευση 26 Μαρτίου 2012, 22:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η κυβέρνηση απέσυρε το νομοσχέδιο για τον οργανισμό «Δήμητρα» ύστερα από τις αντιδράσεις της ΝΔ
Facebook Twitter Whatsapp

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του «Οργανισμού Δήμητρα» , ο οποίος θα προέκυπτε από καταργήσεις και συγχωνεύσεις άλλων αγροτικών Οργανισμών απέσυρε η κυβέρνηση, υπό το βάρος των αντιδράσεων της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει.

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία του «Οργανισμού Δήμητρα» , ο οποίος θα προέκυπτε από καταργήσεις και συγχωνεύσεις άλλων αγροτικών Οργανισμών απέσυρε η κυβέρνηση, υπό το βάρος των αντιδράσεων της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δήλωσε ότι θα το καταψηφίσει. Ακόμη και το ΛΑΟΣ εξέφρασε την πρόθεση να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και η κυβέρνηση απέσυρε το επίμαχο νομοσχέδιο, καθώς δε συγκέντρωνε πλέον την απαραίτητη πλειοψηφία.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που αποσύρεται ολόκληρο νομοσχέδιο ενώ αυτό πήγαινε προς ψήφιση.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη κατήγγειλε τη ΝΔ για «ανεύθυνη στάση» και συνέχισε λέγοντας ότι «παραμονές εκλογών δεν έχω καμία διάθεση να μπω σε σκιαμαχία», είπε, δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση για λόγους αρχής και δεοντολογίας αποσύρει το νομοσχέδιο».


Νωρίτερα ο κ. Σκανδαλίδης επικρίνοντας τη στάση της ΝΔ, είπε ότι το νομοσχέδιο είχε περάσει από το υπουργικό συμβούλιο επί κυβερνήσεως Παπανδρέου και ακολούθως ο νυν πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος το ενέταξε στα προς ψήφιση νομοσχέδια τα οποία αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. 


Από την πλευρά της η ΝΔ δια του κοινοβουλευτικού της εκπροσώπου Μάριου Σαλμά δήλωσε πως «ό,τι ήταν χρήσιμο, η ΝΔ το στήριξε», σημειώνοντας ότι «δεν είναι στις υποχρεώσεις αυτής της κυβέρνησης» οι ρυθμίσεις που εισάγει το επίμαχο νομοσχέδιο. 


Απαράδεκτα και απερίγραπτα τα όσα συνέβησαν στη Βουλή τα χαρακτήρισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης ενώ η Διαμάντω Μανωλάκου από το ΚΚΕ τόνισε ότι δεν έπρεπε καν να φτάσει στην Ολομέλεια αυτό το νομοσχέδιο.


Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επέκρινε την στάση του Κώστα Σκανδαλίδη και του υφυπουργού Γιάννη Δριβελέγκα, οι οποίοι ανακοίνωσαν την απόσυρση του νομοσχεδίου και αποχώρησαν από την αίθουσα.

 

Με πληροφορίες από skai.gr