ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα διατηρεί ένα από τα πλέον αξιόμαχα αμυντικά συστήματα

Δημοσίευση 18 Απριλίου 2012, 17:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα διατηρεί ένα από τα πλέον αξιόμαχα αμυντικά συστήματα
Facebook Twitter Whatsapp
Στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Κοινής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Συμμαχίας συμμετείχε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα διατηρεί αξιόμαχο αμυντικό σύστημα, συμμετέχοντας στις διεθνείς διεργασίες.
Στη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της Κοινής Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Συμμαχίας συμμετείχε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος τονίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες η Ελλάδα διατηρεί αξιόμαχο αμυντικό σύστημα, συμμετέχοντας στις διεθνείς διεργασίες. Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε:  «Ολοκλήρωσε τις εργασίες της η Σύνοδος των Υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ. Κυριάρχησε, όπως ήταν αυτονόητο, ο προβληματισμός για το κατά πόσο η γενικευόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση επηρεάζει τη λειτουργία και τους σκοπούς του ΝΑΤΟ, αλλά και των αμυντικών συστημάτων των χωρών – μελών.

Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι διερχόμαστε δύσκολες στιγμές, διατηρεί ένα από τα πλέον αξιόμαχα αμυντικά συστήματα και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις διαδικασίες των διεθνών οργανισμών.

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής, που θα λάβει χώρα στο Σικάγο τον επόμενο μήνα και όπου πρόκειται να ληφθούν σημαντικότατες αποφάσεις για το ρόλο του ΝΑΤΟ στα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται διεθνώς, η χώρα μας είναι παρούσα με θέσεις, απόψεις, διαμορφώνοντας από κοινού με τις άλλες χώρες τη νέα πολιτική της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Εκείνο που είχα την ευκαιρία να τονίσω κατά την διάρκεια των εργασιών, ήταν ότι η Ελλάδα παραμένει ένας σημαντικός παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, με αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις και με μία πολιτική που υπηρετεί τους ανώτερους σκοπούς των διεθνών οργανισμών και που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια, την ειρήνη και τη συνεργασία στην ευρύτερη περιοχή».

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου ο κ. Αβραμόπουλος είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του κ. Ισμέτ Γιλμάζ.