ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρέππας: Δεν είμαστε υπουργοί, είμαστε κασκαντέρ!

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2012, 15:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρέππας: Δεν είμαστε υπουργοί, είμαστε κασκαντέρ!
Facebook Twitter Whatsapp
«Νομίζω ότι είναι υπερφίαλο και πολύ πρόωρο να συζητάμε κιόλας για την κατοχή αξιωμάτων παρά το ότι αυτές τις ώρες το να είναι κανείς υπουργός στην Ελλάδα της κρίσης, δεν είναι το καλύτερο. Είμαστε κασκαντέρ, δεν είμαστε υπουργοί», σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθήνας, Δημήτρης Ρέππας, στον «ΒΗΜΑ 99,5».
«Νομίζω ότι είναι υπερφίαλο και πολύ πρόωρο να συζητάμε κιόλας για την κατοχή αξιωμάτων παρά το ότι αυτές τις ώρες το να είναι κανείς υπουργός στην Ελλάδα της κρίσης, δεν είναι το καλύτερο. Είμαστε κασκαντέρ, δεν είμαστε υπουργοί», σχολίασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθήνας, Δημήτρης Ρέππας, στον «ΒΗΜΑ 99,5». «Για όλα αυτά θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός και το κόμμα με τις συντεταγμένες λειτουργίες του είναι αυτό που θα δώσει την κατεύθυνση στα στελέχη του. Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που θα αποφασίσει ο πρόεδρος και τα όργανα του κινήματος», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, μιλώντας για την αυτοδυναμία και το ενδεχόμενο συνεργασίας, ανέφερε:

«Η προοπτική της αυτοδυναμίας ενός κόμματος φαντάζει ανέφικτη. Έχουν θέση όλες εκείνες οι δυνάμεις, οι οποίες μπορούν να συγκλίνουν στα εξής στοιχεία που συνθέτουν και τον κοινό τόπο, την θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον αταλάντευτο προσανατολισμό μας στο ευρώ και την Ευρώπη, δεύτερον, την αξιοποίηση του προγράμματος των διαρθρωτικών αλλαγών με συνέχιση της δημοσιονομικής σταθερότητας και προσαρμογής και τρίτον, τη δυνατότητα μέσα από ένα σχέδιο ανασυγκρότησης που υπερβαίνει το λεγόμενο νέο πρόγραμμα ή μνημόνιο 2, να σχεδιάσουμε την ανασυγκρότηση της χώρας, διαπραγματευόμενοι και πάλι με τους εταίρους, αλλά και με μέτρα αναπτυξιακά τα οποία θα δημιουργήσουν απασχόληση και θα εξασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, που τώρα φαίνεται ότι φτάνει στα όρια της αντοχής της.

Νομίζω οι δυνάμεις αυτές βρίσκονται και δεξιά μας και αριστερά μας. Και γι' αυτό, ακριβώς, θεωρώ ότι ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι ο βασικός παίκτης την επόμενη μέρα, αυτοί δηλαδή που θα έχουν τη πρωτοβουλία των χειρισμών προκειμένου να συγκροτηθεί αυτή η κυβέρνηση. Η ΝΔ λέει «δώστε μου αυτοδυναμία» , το ΠΑΣΟΚ λέει «η αυτοδυναμία της Ελλάδας είναι αυτό που προέχει».