ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: Ψευδεπίγραφο το «μέτωπο» των αντιμνημονιακών δυνάμεων

Δημοσίευση 19 Απριλίου 2012, 17:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παπαρήγα: Ψευδεπίγραφο το «μέτωπο» των αντιμνημονιακών δυνάμεων
Facebook Twitter Whatsapp
Την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μαΐου ζήτησε από τους πολίτες η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τους παράλληλα να μην «παραπλανηθούν» από τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις.
Την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 6ης Μαΐου ζήτησε από τους πολίτες η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τους παράλληλα να μην «παραπλανηθούν» από τις λεγόμενες αντιμνημονιακές δυνάμεις. Οι εκλογές μπορεί να ωθήσουν σε θετικές εξελίξεις, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να οδηγήσουν σε ένα «νέο χαντάκωμα» του λαού, προειδοποίησε η κ. Παπαρήγα, κάτι που, όπως είπε, μπορεί να συμβεί αν τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρασυρθούν από την «πολυχρωμία» του «ψευδεπίγραφου μετώπου των αντιμνημονιακών δυνάμεων».

«Τι θα προκύψει π.χ. αν έχουμε μια κυβέρνηση των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων με τη συμμετοχή ή όχι του ΠΑΣΟΚ ή με τη συμμετοχή ή όχι της ΝΔ; Λένε ότι θα διαπραγματευτούν μέσα στην ΕΕ, διακηρύσσοντας ότι, όλες οι δυνάμεις το λένε αυτό, θέλουν την Ελλάδα να παραμείνει ενσωματωμένη στην ΕΕ. Και μόνο που διακηρύσσουν αυτό το στόχο κάνουν τη διαπραγμάτευση ένα κενό χαρτί», παρατήρησε η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Υποστήριξε ακόμη ότι η ύπαρξη πολλών κομμάτων δεν συνιστά μόνο ένα «δίχτυ προστασίας του συστήματος», αλλά συνιστά και το κανάλι μέσα απ’ το οποίο η άρχουσα τάξη της χώρας θα δοκιμάσει την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, δηλαδή την αλλαγή της μόστρας, τη δημιουργία ακόμα και νέων κομμάτων, όπως είπε χαρακτηριστικά. Επισήμανε επίσης ότι η μόνη πολιτική δύναμη που είναι διατεθειμένη «να παλέψει και να καταθέσει θυσίες για μια Ελλάδα που θα εξασφαλίσει την κοινωνική λαϊκή ευημερία» είναι το ΚΚΕ.


Πηγή: Ναυτεμπορική