ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπηλιωτόπουλος: «Οι πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν την όχθη του λαϊκισμού βάζουν τη χώρα σε περιπέτειες»

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2012, 13:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σπηλιωτόπουλος: «Οι πολιτικές δυνάμεις που ακολουθούν την όχθη του λαϊκισμού βάζουν τη χώρα σε περιπέτειες»
Facebook Twitter Whatsapp
«Η δραχμή συμφέρει τους ισχυρούς, δε συμφέρει όμως τους μικρούς και μικρομεσαίους» είναι το μήνυμα που στέλνει ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας, Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του στο Ράδιο 9, εξαπολύοντας βέλη κατά των πολιτικών δυνάμεων που «ακολουθούν τον λαϊκισμό».
«Η δραχμή συμφέρει τους ισχυρούς, δε συμφέρει όμως τους μικρούς και μικρομεσαίους» είναι το μήνυμα που στέλνει ο υποψήφιος βουλευτής Β' Αθήνας, Άρης Σπηλιωτόπουλος σε συνέντευξή του στο Ράδιο 9, εξαπολύοντας βέλη κατά των πολιτικών δυνάμεων που «ακολουθούν τον λαϊκισμό». «Κόμματα ευθύνης είναι οι πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες επιμένουν στον ευρωπαϊκό δρόμο για τη χώρα, επιμένουν στην Ευρώπη η οποία μπορεί να μας παρέχει εγγύηση στα σύνορα, να μας δώσει τη δυνατότητα για ΑΟΖ, όπως έγινε στην Κύπρο, επιμένουν στο ευρώ, το οποίο συμφέρει κάθε «μικρό» και «μεσαίο» νοικοκύρη. Από εκεί και πέρα, οι δυνάμεις που μας βάζουν σε περιπέτειες ή οι δυνάμεις που είναι στην όχθη του λαϊκισμού είναι δυνάμεις επικίνδυνες, δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα έξω από το ευρώ, έξω από την Ευρώπη, σε "βαριές" και "βαθιές" περιπέτειες. Γιατί η δραχμή συμφέρει τους ισχυρούς, δε συμφέρει όμως τους μικρούς και μικρομεσαίους» είπε χαρακτήριστικά.

Για την χάραξη οικονομικής πολιτικής είπε: «Δεν αληθεύει ότι όλα αποφασίζονται στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο. Στο Λουξεμβούργο και στις Βρυξέλλες αποφασίζονται οι στόχοι απ τη στιγμή που μπήκαμε σε μια περιπέτεια-όχι με δική μας ευθύνης-και δέσαμε το ποδάρι μας με το Δ.Ν.Τ. Με αυτή την έννοια οι στόχοι καθορίζονται εκεί. Το πώς όμως μπορούμε να φτάσουμε στους στόχους, εξαρτάται από εμάς. Μπορούμε να φτάσουμε, είτε με επίπεδη μείωση μισθών και συντάξεων, όπως κάναμε δυόμισι χρόνια τώρα και φτάσαμε σε βαθιά ύφεση, είτε με μείωση του κράτους. Αν συμμετέχω σε μια προσπάθεια μείωσης του μεγάλου, αντιπαραγωγικού και σπάταλου κράτους φυσικά και θα λάβω το κόστος που μου αναλογεί. Αν πρόκειται για μια προσπάθεια περαιτέρω μείωσης μισθών και συντάξεων, που γνωρίζω ότι θα φέρουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, δεν θα συμμετέχω».

Για το Δημόσιο είπε: «Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι μια συζήτηση η οποία απέχει πολύ απ' την πραγματικότητα. Ήδη έχουν φύγει πάρα πολλοί. Επιμένω ότι πρέπει να δούμε αιτήματα, όπως είναι η εφεδρεία, η εθελούσια. Δε θεωρώ ότι έχουν αποτύχει από τη στιγμή που πραγματικά δεν τα εφάρμοσαν. Την εθελούσια στην αυθεντική της έκφραση και μορφή δεν την εφάρμοσαν ποτέ».

Παράλληλα υπεραμύνθηκε των ιδιωτικοποιήσεων τονίζοντας ότι «εάν ο ΟΣΕ ακολουθούσε το παράδειγμα της Ολυμπιακής θα είχαμε πληρώσει το μισό χαράτσι». «Η Ολυμπιακή δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο παράδειγμα, σίγουρα όμως απάλλαξε τον Έλληνα φορολογούμενο από ένα μεγάλο βάρος. Εάν μπορούσαμε αυτό που κάναμε στην Ολυμπιακή- με την όποια κριτική μας ασκήθηκε- να το κάνουμε και στον ΟΣΕ, θα πληρώναμε το μισό χαράτσι για τα ακίνητα. Η Τρόικα δεν είναι κατά των ιδιωτικοποιήσεων ή των κρατικοποιήσεων ή των μεταρρυθμίσεων. Το πρόβλημα που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε είναι ότι το Μνημόνιο απέτυχε. Κι εάν φτάσαμε με άδεια Ταμεία και νέα βάρη είναι εξαιτίας αυτής της αποτυχίας» ανέφερε.