ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καστανίδης: Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας

Δημοσίευση 2 Μαΐου 2012, 22:29 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καστανίδης: Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας
Facebook Twitter Whatsapp
Την κρισιμότητα των εκλογών τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Χάρης Καστανίδης, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη.
Την κρισιμότητα των εκλογών τόνισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της «Κοινωνικής Συμφωνίας», Χάρης Καστανίδης, στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στη Θεσσαλονίκη. «Οι πιο καθοριστικές εκλογές από την πτώση της δικτατορίας, είναι αυτές που θα διεξαχθούν την Κυριακή», επισήμανε προσθέτοντας ότι σε αυτές «κρίνεται η τύχη της χώρας. Ή θα σπάσουμε τα δεσμά, με τα οποία μας έδεσαν οι δανειστές, μέσω του 2ου μνημονίου, ή διαφορετικά η καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας θα είναι ισοπεδωτική».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τους εκπροσώπους της τρόικας, αλλά και τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων, ότι «θέτουν εκβιαστικά διλήμματα στους ψηφοφόρους».

Μιλώντας για τους όρους της δανειακής σύμβασης, είπε ότι «το δάνειο των 130 δισ. ευρώ, αλλά και τα πρωτογενή πλεονάσματα, που ενδεχομένως να παραχθούν τα επόμενα χρόνια, εγγράφονται σε ειδικό λογαριασμό και πληρώνονται απευθείας οι δανειστές». Προέβλεψε επίσης ότι μετά τις εκλογές θα ξεκινήσει μπαράζ ποινικών διώξεων και κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων πολιτών, αφού, όπως είπε, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε, μέσω του μνημονίου, ότι οι οφειλές προς το δημόσιο δεν καταβάλλονται στο εξής σε δόσεις.

«Με τις νέες περικοπές συντάξεων, των μειώσεων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και των ειδικών μισθολογίων του δημοσίου, που θα εφαρμοστούν μετά τις εκλογές, θα βυθίσουν την κοινωνία βυθιστεί σε βαθύτερη ύφεση» τόνισε.

Ο κ. Καστανίδης κατηγόρησε τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο ότι «υποκρίνονται λέγοντας ότι κάτω απ΄αυτές τις συνθήκες θα υπάρξει ανάπτυξη».

Όπως είπε η «Κοινωνική Συμφωνία» αντιπροτείνει ως εναλλακτική λύση για να μπορέσει να ορθοποδήσει η χώρα και η κοινωνία, τη λεγόμενη πολιτική των εθνικών ισοδύναμων μέτρων. Αναλυτικά, ανέφερε ότι μπορούν άμεσα να εξοικονομηθούν χρηματικά ποσά, από τη φορολόγηση των τραπεζών, την έκδοση κοινών μετοχών και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να καθιερωθούν ειδικά κοινωνικά τιμολόγια και εκπτωτικές κάρτες αγοράς τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, για τους ανέργους και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.