ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Καραμανλής: «Οραματιζόμαστε την Ελλάδα στη Ευρώπη;»

Δημοσίευση 13 Ιουνίου 2012, 11:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κώστας Καραμανλής: «Οραματιζόμαστε την Ελλάδα στη Ευρώπη;»
Facebook Twitter Whatsapp
Η μάχη για καλύτερους όρους δανειοδότησης δεν μπορεί να δίνεται στο εσωτερικό αλλά ενωμένοι να τους διεκδικήσουμε στο εξωτερικό, τονίζει σε άρθρο του στην «Καθημερινη» ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, με τίτλο «Οραματιζόμαστε την Ελλάδα στη Ευρώπη;»  
Η μάχη για καλύτερους όρους δανειοδότησης δεν μπορεί να δίνεται στο εσωτερικό αλλά ενωμένοι να τους διεκδικήσουμε στο εξωτερικό, τονίζει σε άρθρο του στην «Καθημερινη» ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, με τίτλο «Οραματιζόμαστε την Ελλάδα στη Ευρώπη;»   Προσθέτει ότι πέρα από την δανειοδότηση, θα πρέπει ως οργανωμένη κίνηση να συμφωνηθεί έναν αναπτυξιακό όραμα που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του ... νέο κράτος, νέα οικονομία και νέα νοοτροπία.  

Χαρακτηρίζει την ένταξη της Ελλάδας κορυφαίο επίτευγμα της Ελλάδας μεταπολεμικά και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αντιευρωπαϊκής δύναμης που επενδύει στην ταλαιπωρία του λαού για να απομονώσει την Ελλάδα από το φυσικό της χώρο που είναι η Ευρώπη.

Όπως γράφει ο κ. Καραμανλής «ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ορκίζεται πίστη στην ευρωπαϊκή συμμετοχή, στο πρόγραμμα του – με τις προτάσεις περί εθνικοποιήσεων και κλεισίματος των αγορών - αντίκειται ευθέως με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».  

Σήμερα αναφέρει σε άλλο σημείο έχουμε κατακλυστεί από παραληρηματικές κραυγές και συναισθηματικές καταγγελίες. Η δυναμική Ελλάδα – καταλήγει – της εξωστρέφειας, της καινοτομίας, της αξιοκρατίας βρίσκεται σε απόγνωση και φυλλορροεί. Ήρθε η ώρα οι πολιτικοί να κάνουν το χρέος τους απέναντί της, δίνοντας προοπτική σε όλο τον ελληνικό λαό.