ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαργαρίτης: Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε δίνουμε λευκή επιταγή

Δημοσίευση 18 Ιουνίου 2012, 16:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μαργαρίτης: Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, ούτε δίνουμε λευκή επιταγή
Facebook Twitter Whatsapp
«Ούτε λευκή επιταγή δίνουμε, ούτε θα αφήσουμε τη χώρα χωρίς κυβέρνηση, ούτε θα αρνηθούμε την ανάγκη ευρύτερων συμπαρατάξεων» ανέφερε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θόδωρος Μαργαρίτης, μιλώντας στον Bήμα FM.
«Ούτε λευκή επιταγή δίνουμε, ούτε θα αφήσουμε τη χώρα χωρίς κυβέρνηση, ούτε θα αρνηθούμε την ανάγκη ευρύτερων συμπαρατάξεων» ανέφερε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Θόδωρος Μαργαρίτης, μιλώντας στον Bήμα FM. Για το αν θα μπει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση ο κ. Μαργαρίτης είπε: «Εμείς - έτσι κι αλλιώς - έχουμε πάρει την κατεύθυνση ότι θα πρέπει να γίνει μία συζήτηση για το σχηματισμό κυβέρνησης. Είναι προφανές, ότι σε αυτή τη χώρα ο καθένας δεν μπορεί να επιφυλάσσει για τον εαυτό του το ρόλο της αντιπολίτευσης,  φυσικά όλα θα κριθούν από το κατά πόσο θα υπάρξει πολιτική συνεννόηση. Ένα ζήτημα είναι η ύπαρξη κυβέρνησης και ένα ο προγραμματικός της προσανατολισμός. Ούτε λευκή επιταγή δίνουμε, ούτε θα αφήσουμε τη χώρα χωρίς κυβέρνηση, ούτε θα αρνηθούμε την ανάγκη ευρύτερων συμπαρατάξεων. Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεχε για να βγει αντιπολίτευση. Είναι προφανές ότι είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι πήρε υψηλό ποσοστό και είναι αντιπολίτευση. Τα πρόσωπα που έχουν ταυτιστεί με την κρίση, από τα δύο μεγάλα κόμματα, με την άσκηση πολιτικών  που δημιούργησε βλάβη στην ελληνική κοινωνία, θα έπρεπε να μην έχουν θέση σε μία κυβερνητική λύση».

Για το αν θα γίνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς ο κ. Μαργαρίτης είπε: «Ο κ. Σαμαράς είναι αρχηγός ενός κόμματος, πήρε την εντολή, αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε. Μία κυβέρνηση ευρείας συμπαράταξης, θα ήταν χρήσιμο να έχει όλο και περισσότερες δυνάμεις κοινής αποδοχής. Τώρα, μπαίνει το ζήτημα της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο. Στο προγραμματικό πεδίο, θα πρέπει να γίνουν όλες οι συζητήσεις και στο προσκήνιο και το παρασκήνιο, προκειμένου να εξασφαλιστούν εκείνοι οι όροι που θα δημιουργήσει μια βιώσιμη κυβέρνηση με προοδευτικό προσανατολισμό, που δεν θα αναπαράγει τα αδιέξοδα».