ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντώνης Σαμαράς: «Αφεντικό μας ο λαός, αυτόν υπηρετούμε»

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2012, 20:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αντώνης Σαμαράς: «Αφεντικό μας ο λαός, αυτόν υπηρετούμε»
Facebook Twitter Whatsapp
Για «κυβέρνηση ευθύνης» έκανε λόγο ο πρωθυπουργό Αντώνης Σαμαράς, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ενώ ανέλυσε και τους βασικούς στόχους της.
Για «κυβέρνηση ευθύνης» έκανε λόγο ο πρωθυπουργό Αντώνης Σαμαράς, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ενώ ανέλυσε και τους βασικούς στόχους της.
Ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του έκανε λόγο για «αρχή νέας εποχής στο πολιτικό σύστημα». Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «συγκροτείται κυβέρνηση διακομματική με πλήρεις αρμοδιότητες. Μεγάλο βήμα που προϋποθέτει τολμηρές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων. Τις τολμήσαμε για να σώσουμε τη χώρα.  Η προγραμματική συμφωνία θα βγει στη δημοσιότητα και είναι πρωτοφανής. Αυτή ήταν η εντολή του ελληνικού λαού στις εκλογές».

«Στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και να πιάσουν τόπο οι ελπίδες του λαού», είπε.

«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει περίοδο χάριτος» συμπλήρωσε, λέγοντας ότι «παρά την διακομματική της σύνθεση είναι ενιαία» αγού πρόκειται για «κυβέρνηση ευθύνης».

«Ο μισθός των υπουργών θα κοπεί κατά 30%. Θα περιοριστεί η χρήση των κρατικών αυτοκινήτων στον ελάχιστο απαραίτητο αριθμό» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα τόνισε ότι επιθυμεί τη στενή συνεργασία με τα μέλη της κυβέρνησης τα οποία θα λογοδοτούν για το έργο τους, βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. «Δε με νοιάζουν οι καλές προθέσεις αλλά το έργο και η αποτελεσματικότητα» υπογράμμισε, λέγοντας στις άλλες δυνάμεις ότι «δεν είναι ώρα για στείρα αντιπολίτευση, αλλά για υπευθυνότητα».

«Όχι κάθε μέρα στα κανάλια αν δεν υπάρχει λόγος» πρόσθεσε. «Ένα είναι το αφεντικό μας, ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση είναι πέρα από κομματικά φέουδα», τόνισε.

«Σήμερα όλα τα μάτια είναι στραμμένα πάνω μας, εντός και εκτός Ελλάδας. Για πρώτη φορά δίνουμε ελπίδα. Πρέπει να δείξουμε και εντός και εκτός Ελλάδας ότι κάτι αλλάζει στον τόπο μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να παραμείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Περιμένουμε στήριξη από όλες τις δυνάμεις και τους εταίρους μας. Θα αποδείξουμε ότι την αξίζουμε αυτή την στήριξη. Είναι ο πρώτος στόχος» ανέφερ ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς, παράλληλα, ανέφερε ότι δεν θα υπάρξουν κάμερες σε άλλη συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου.

«Να ξέρετε πως ό,τι κάνουμε, η ιστορία θα μας κρίνει αυστηρά. Να ξέρετε, ακόμα, πως πριν μας κρίνει η ιστορία θα μας κρίνει ο λαός, ακόμα αυστηρότερα. Αλλά το σημαντικό είναι εμείς οι ίδιοι να κρίνουμε τους εαυτούς μας ακόμα πιο αυστηρά. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε: Όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε ο πιο αυστηρός κριτής του έργου μας, απ’ όλους τους άλλους» κατέληξε στην εισήγησή του ο κ. Σαμαράς.