ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με υπεργολαβία το Δημόσιο ξεφορτώνεται πλήθος υπηρεσιών

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2012, 10:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Με υπεργολαβία το Δημόσιο ξεφορτώνεται πλήθος υπηρεσιών
Facebook Twitter Whatsapp
Με τη μέθοδο της υπεργολαβίας η κυβέρνηση πρόκειται να μειώσει τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διαμηνύει ότι το Δημόσιο πρέπει να σταματήσει να παρέχει ένα πλήθος υπηρεσιών, τις οποίες μπορεί να αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας. 
Με τη μέθοδο της υπεργολαβίας η κυβέρνηση πρόκειται να μειώσει τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, διαμηνύει ότι το Δημόσιο πρέπει να σταματήσει να παρέχει ένα πλήθος υπηρεσιών, τις οποίες μπορεί να αναλάβει ο ιδιωτικός τομέας.  Η κυβέρνηση με το σκεπτικό, ότι όπου είναι εφικτό ο ιδιωτικός τομέας θα υποκαθιστά το Δημόσιο, σχεδιάζει οι ορκωτοί ελεγκτές να αναλάβουν δουλειές της Εφορίας, οι πολιτικοί μηχανικοί δουλειές της Πολεοδομίας, τα ιδιωτικά συνεργεία τις δουλειές του ΚΤΕΟ και αντίστοιχα θα κινηθει σε κάθε τομέα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» Ο υπουργός Οικονομικών δεν θεωρεί αναγκαία την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων αλλά θέτει ως στόχο τον περιορισμό του Δημοσίου.

Εξηγεί μάλιστα ότι οι ανάγκες του Δημοσίου σε προσωπικό θα μειώνονται αφού οι ανάγκες που θα προκύπτουν από τις συνταξιοδοτήσεις θα καλύπτονται με τις μετατάξεις των υπαλλήλων από τις υπηρεσίες που έκλεισαν. Επίσης αναφέρει ότι ετησίως συνταξιοδοτούνται 30.000 υπάλληλοι. Έτσι με την μέθοδο της πρόσληψης ενός νέου υπαλλήλου για κάθε 10 αποχωρήσεις θα προσλαμβάνονται 3.000 το χρόνο και συνεπώς ο αριθμός τους θα μειώνεται κατά 27.000 το χρόνο.