ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση των ΑΝΕΛ για τα ανενεργά στρατόπεδα των Δεδακανήσων και τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2012, 22:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ερώτηση των ΑΝΕΛ για τα ανενεργά στρατόπεδα των Δεδακανήσων και τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες
Facebook Twitter Whatsapp
Ερώτηση απευθυνόμενη στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη μετατροπή απενεργοποιημένων στρατοπέδων της Δωδεκανήσου σε κέντρα λαθρομεταναστών και την προοπτική, η κίνηση αυτή, να εξυπηρετεί τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, κατέθεσε η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη.
Ερώτηση απευθυνόμενη στους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη μετατροπή απενεργοποιημένων στρατοπέδων της Δωδεκανήσου σε κέντρα λαθρομεταναστών και την προοπτική, η κίνηση αυτή, να εξυπηρετεί τη δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, κατέθεσε η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μίκα Ιατρίδη. Το ακριβές ερώτημα της βουλευτή έχει ως εξής:  

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ: «Δημιουργία κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε απενεργοποιημένα στρατόπεδα στη Δωδεκάνησο».

Τις τελευταίες ημέρες, τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου, δέχονται ένα νέο κύμα λαθρομετανάστευσης, το οποίο η κυβέρνηση δεν μπορεί να αποτρέψει, με δεδομένο ότι η πολιτική του Μνημονίου έχει απαξιώσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα των σωμάτων ασφαλείας, που έχουν επιφορτιστεί με τη φύλαξη των συνόρων μας.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση φέρεται να μελετά το ενδεχόμενο, να προχωρήσει στη δημιουργία κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας λαθρομεταναστών, σε απενεργοποιημένα στρατόπεδα στα Δωδεκάνησα, μεταξύ των οποίων σε αυτά της Ψίνθου, της Παστίδας στη Ρόδο και του Ασφενδιού στην Κω, για το οποίο ήδη έγινε και ειδική αυτοψία από αστυνομικούς, σοβαρή ένδειξη ότι έχει ξεκινήσει η αντίστοιχη προετοιμασία.

Με δεδομένο ότι, ήδη, το Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδας έχει στείλει επιστολή στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, με την οποία αποδοκιμάζει το γεγονός της προσπάθειας συγκέντρωσης λαθρομεταναστών σε πρώην στρατόπεδα, όπου πρόκειται, κατά πάσα πιθανότητα, να δημιουργηθούν ζώνες ΕΟΖ, ώστε να χρησιμοποιηθούν αργότερα ως πολύ φθηνά εργατικά χέρια.

Με δεδομένο ότι, αντίστοιχη προοπτική για τη δημιουργία ΕΟΖ υπάρχει στα Δωδεκάνησα και, άρα, εξυπηρετείται η παρουσία λαθρομεταναστών στις περιοχές αυτές.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Θα μετατραπούν τα απενεργοποιημένα στρατόπεδα της Ψίνθου, της Παστίδας στη Ρόδο και του Ασφενδιού στη Κω, σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας λαθρομεταναστών;

2. Εντάσσεται η επιλογή αυτή, στο σχέδιο για τη δημιουργία ΕΟΖ στις περιοχές αυτές και τη χρησιμοποίηση λαθρομεταναστών ως πολύ φθηνά εργατικά χέρια;

3. Με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία των λαθρομεταναστών που εισρέουν στη χώρα μας, έχουν θρήσκευμα που εξυπηρετεί σχέδια αλλότριων χωρών, δεν τίθεται θέμα εθνικής ασφάλειας για τις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας;

Η Ερωτώσα Βουλευτής ,

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη»