ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Αρναουτάκη - Σουλτς

Δημοσίευση 9 Οκτωβρίου 2012, 19:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε εγκάρδιο κλίμα η συνάντηση Αρναουτάκη - Σουλτς
Facebook Twitter Whatsapp

Σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, στο πλαίσιο των επίσημων συναντήσεων της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CRPM).

Σε εγκάρδιο κλίμα συναντήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, στο πλαίσιο των επίσημων συναντήσεων της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης (CRPM).

 

Ο κ. Αρναουτάκης ως επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης, παρέδωσε στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιστολή με τις επίσημες θέσεις του δικτύου για το ρόλο της πολιτικής συνοχής, και την σημασία των διαρθρωτικών ταμείων στην ώθηση της οικονομικής και της κοινωνικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

 

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης ανέφερε ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν πολιτικές που αφορούν ιδιαίτερα στη στήριξη της επιχειρηματικότητας, και στη μείωση της ανεργίας των νέων ανθρώπων.

 

Παράλληλα ο Σταύρος Αρναουτάκης εστιάστηκε στην αναγκαιότητα της επέκτασης του πεδίου εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) ώστε να περιλαμβάνονται περισσότερα έργα υποδομών, εκτιμώντας τα συγκεκριμένα εδαφικά και δημογραφικά χαρακτηριστικά, τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες κάθε περιοχής.

 

Για το θέμα ο κ. Σούλτς είπε στον Περιφερειάρχη Κρήτης ότι θα ασκήσει πιέσεις ώστε να αναπτυχθούν αποτελεσματικές πολιτικές στήριξης των Περιφερειών της Ευρώπης.

 

Αξίζει να επισημανθεί ότι το κλίμα της συνάντησης μεταξύ των δυο ανδρών ήταν κάτι παραπάνω από θετικό, καθώς έχουν θητεύσει στο παρελθόν επί 5 χρόνια ως ευρωβουλευτές αναπτύσσοντας κοινή δράση. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπενθύμισε στον Μάρτιν Σούλτς την ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφθεί την Κρήτη.

 

Στη σημερινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμετείχαν επίσης τα μέλη της αντιπροσωπείας της CRPM και συγκεκριμένα : η κυρία Gunn Marit Helgesen - Αντιπρόεδρος της Διάσκεψης

των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης, η κα. Catiuscia Marini - Περιφερειάρχης της Ούμπρια Ιταλίας, ο κ. Chris Ridgers - Μέλος του Συμβουλίου της Κορνουάλης της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Το δίκτυο της CRPM αποτελείται από περίπου 160 περιφέρειες από 28 χώρες της Ευρώπης και αντιπροσωπεύει σχεδόν 200 εκατομμύρια ανθρώπους.

 

Επιδιώκει να διασφαλίσει μια ισχυρή και ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή παράκτια και νησιωτική πολιτική που θα συνεισφέρει στην ανάπτυξη των περιφερειών της Ευρώπης.

 

Ο Περιφερειάρχης ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο θα έχει και άλλες επαφές με παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την αναζήτηση νέων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προσθετικών πόρων για την Κρήτη.

 

Αύριο Τετάρτη, ο Περιφερειάρχης πρόκειται να μιλήσει στην Σοσιαλιστική Ομάδα της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. με θέμα «Η καινοτομία και η ανεργία των νέων. Το παράδειγμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας στην Κρήτη».


Πηγή: cretalive.gr