ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μόνο αν πει το ναι ο Κουβέλης...μπαίνει ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2013, 08:27 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
 Μόνο αν πει το ναι ο Κουβέλης...μπαίνει ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση
Facebook Twitter Whatsapp
Με τον χρόνο του κυβερνητικού ανασχηματισμού συνδέεται η καθυστέρηση στην σύγκληση της νέας κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.
Με τον χρόνο του κυβερνητικού ανασχηματισμού συνδέεται η καθυστέρηση στην σύγκληση της νέας κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει έτοιμο τον σχεδιασμό του σε σχέση με τα στελέχη που θα ενταχθούν στην κυβέρνηση εφόσον όμως ο ανασχηματισμός αργήσει και δεν γίνει την ερχόμενη εβδομάδα τότε ενδεχομένως θα πρέπει να προτείνει για το νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ πρόσωπα που κανονικά θα προόριζε για το κυβερνητικό σχήμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιθυμεί να μπει στην κυβέρνηση. Δεν θα το πράξει όμως εάν ο κ. Κουβέλης εμμείνει στην γραμμή του καλοκαιριού και επιλέξει να βρίσκεται εκτός. Εάν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ πει το "ναι" τότε οι δύο τους θα αναλάβουν καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Εφόσον ο κ. Βενιζέλος δεν ενταχθεί τελικώς στην κυβέρνηση θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα σπρώξει σ' αυτήν τον Πάρη Κουκουλόπουλο θεωρώντας τον ικανό στέλεχος και πρόσωπο εμπιστοσύνης. Επίσης, έχει ήδη πει στον Γιάννη Μανιάτη ότι θα τον προτείνει στον κ. Σαμαρά για την θέση του νέου υπουργού ΥΠΕΚΑ που θα χειριστεί το θέμα των υδρογονανθάκρων στην θέση του κ. Λιβιεράτου.

Το μάτι έχει κλείσει και στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο-πριν από το Συνέδριο όμως- και χωρίς να γνωρίζει ότι ο βουλευτής Αρκαδίας θα συνέπρατε με τον Νίκο Ανδρουλάκη για την ανατροπή του μέτρου της σταυροδοσίας. Ενδεχομένως να προωθήσει στην κυβέρνηση και την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Θα πρέπει όμως να βρει αντικαταστάτη της για τα καθήκοντα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ μεταξύ κάποιων βουλευτών που δεν φημίζονται για τα πολιτικά τους αντανακλαστικά.

Επίσης, εάν ο κ. Μανιάτης γίνει υπουργός τότε θα πρέπει να καλυφθεί η θέση του ως γραμματέα της ΚΟ από κάποιο έμπειρο πολιτικό στέλεχος. Ακούγονται τα ονόματα της κ. Χριστοφιλοπούλου και του Τάκη Ρήγα. Επίσης ακούγεται και το όνομα του Φίλιππου Σαχινίδη ο οποίος δεν επιθυμεί να μπει στην κυβέρνηση.

Για το νέο κυβερνητικό σχήμα "παίζουν" και τα ονόματα των Συμεών Κεδίκογλου, Γιώργου Κουτρουμάνη και Θάνου Μωραϊτη.

Άρτεμης Παραδείσου