ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπαν Σαμαράς και Βενιζέλος στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Δημοσίευση 18 Σεπτεμβρίου 2013, 21:07 / Ανανεώθηκε 18 Σεπτεμβρίου 2013, 21:56
Τι είπαν Σαμαράς και Βενιζέλος στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου
Facebook Twitter Whatsapp

Η προγραμματική συμφωνία, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι αμυντικές βιομηχανίες, αλλά και ο νόμος για τα ακίνητα βρέθηκαν στο τραπέζι της σημερινής σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η προγραμματική συμφωνία, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, οι αμυντικές βιομηχανίες, αλλά και ο φόρος για τα ακίνητα βρέθηκαν στο τραπέζι της σημερινής σύσκεψης που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, όλες οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι στο τέλος του 2013 θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι στο 2014 δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό κενό.

Όσον αφορά την προγραμματική συμφωνία, αυτή πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες να ανακοινωθεί και να παρουσιαστεί πριν από τις 7 Οκτωβρίου, δηλαδή πριν αρχίσει η νέα Σύνοδος της Ολομέλειας της Βουλής.

Για το θέμα της Αμυντικής Βιομηχανίας επιβεβαιώθηκε ο διαχωρισμός σε πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό στα ΕΑΣ και την ΕΛΒΟ και εξετάστηκε η δυνατότητα εξαγωγών του υλικού που παράγωγουν οι δύο κρατικές επιχειρήσεις. Επίσης, συζητήθηκε και η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ

Τέλος, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις προβλέψεις του σχεδίου που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και θα δοθεί σε διαβούλευση, για την εφαρμογή του ενιαίου φόρου ακινήτων, στο οποίο περιλαμβάνονται και η φορολόγηση αγροτεμαχίων και οικοπέδων, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «δεν βγαίνει» γιατί δημιουργεί επιβαρύνσεις και ότι θα πρέπει να σχεδιαστεί ξανά ώστε να είναι πιο ουσιαστικό και ισορροπημένο.