ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις

Δημοσίευση 31 Οκτωβρίου 2013, 06:52 / Ανανεώθηκε 31 Οκτωβρίου 2013, 07:49
Στην Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Στη Βουλή θα προσέλθει σήμερα ο διοικητής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας εν μέσω συγκλονιστικών αποκαλύψεων για όργιο παρακολουθήσεων τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προσέρχεται σήμερα για ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ, Θεόδωρος Δραβίλλας.

Η απόφαση της Επιτροπής να κληθεί σε ακρόαση ο κ.  Δραβίλλας είχε ληφθεί μετά τα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο παρακολουθήσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκτά ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά το θόρυβο που έχει προκληθεί γύρω από τις παρακολουθήσεις από την NSA αλλά και τις  δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου περί παρακολουθήσεων αμερικανών πρέσβεων.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, «οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους».

Επιπλέον, «η κυβέρνηση οφείλει, είτε με δική της πρωτοβουλία είτε ύστερα από αίτημα της επιτροπής, να ενημερώνει για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ, εκτός αν συντρέχουν λόγοι υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος ή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τους οποίους ο αρμόδιος υπουργός εκθέτει στην επιτροπή. Η Επιτροπή μπορεί να καλεί σε ακρόαση και τον διοικητή της ΕΥΠ, παρουσία του αρμόδιου υπουργού».