ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παφίλης: Υπερψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας με το δικό μας σκεπτικό

Δημοσίευση 10 Νοεμβρίου 2013, 14:25 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2013, 16:29
Παφίλης:  Υπερψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας με το δικό μας σκεπτικό
Facebook Twitter Whatsapp

«Υπερψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας με δικό μας σκεπτικό [...]. Καταψηφίζουμε την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και την πολιτική του ευρωμονόδρομου, που εκβιάζει τον λαό» ανέφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Υπερψηφίζουμε την πρόταση δυσπιστίας με δικό μας σκεπτικό [...]. Καταψηφίζουμε την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και την πολιτική του ευρωμονόδρομου, που εκβιάζει τον λαό» ανέφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Ο κ. Παφίλης διέκρινε πίσω από την αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, «ψεύτικα διλήμματα που στο παρελθόν βοήθησαν το ΠΑΣΟΚ να εξουδετερώσει το συνδικαλιστικό κίνημα και να υπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου». Με την τακτική των «ψεύτικων διλημμάτων», είπε, «ο λαός βρέθηκε παγιδευμένος και δεν μπόρεσε να πάρει τον πλούτο που παράγει στα χέρια του. Σε όλη αυτή τη διαπάλη, δεν αμφισβητήθηκε η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, δεν αμφισβητήθηκε και η συμμετοχή της Ελλάδας στη Δύση - δηλαδή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ - κυριάρχησε τελικά ο "ρεαλισμός" του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή η υποταγή του λαού».

«Δεν είναι πράγματι ίδιες οι συνθήκες, αλλά η αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία είναι η ίδια. Ζούμε τα αποτελέσματα ενός συστήματος ξεπερασμένου που καταδικάζει τον λαό στη δυστυχία και θέτει στην ημερήσια διάταξη το θέμα της ανατροπής του. Φιλολαϊκή διέξοδος για τον λαό στο πλαίσιο αυτού του συστήματος, δεν υπάρχει» τόνισε ο κ. Παφίλης και σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας λέει να επιστρέψουμε στην καπιταλιστική Ευρώπη και να γίνει και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο - υποταγή και ενσωμάτωση του λαϊκύ κινήματος».

Επικαλούμενος, τέλος, διάφορα αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας (όπου ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε τους ομοσπονδιακούς θεσμούς κοινωνικής ασφάλισης των ΗΠΑ και επισήμανε πως τέτοιοι θεσμοί απουσιάζουν από την Ευρώπη), ο Θ. Παφίλης παρατήρησε πως η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποτελούσε «έναν ύμνο στην Αμερική, κυριοκεκτικά» και πως ο Αλ. Τσίπρας «μετά την περιπλάνησή του στη Βραζιλία και αλλού, βρήκε την απάντηση στο ερώτημα, σε ποια χώρα θέλει να μοιάσει η Ελλάδα: στις ΗΠΑ. Συγχαρητήρια. Εμείς συνεχίζουμε».