ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αδιαθεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και η συμβουλή του Σαμαρά

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2013, 07:57 / Ανανεώθηκε 21 Νοεμβρίου 2013, 07:57
Η αδιαθεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου και η συμβουλή του Σαμαρά
Facebook Twitter Whatsapp

Κερδίζει χρόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτού βρεθεί ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Κερδίζει χρόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτού βρεθεί ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Η συνεδρίαση των δύο οργάνων δεν έχει σαφή χρονικό ορίζοντα και τα γεγονότα δείχνουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτιμά να περιμένει να δει τα αποτελέσματα της συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο πριν αναγκαστεί να διαβεβαιώσει τους βουλευτές του ότι δεν θα ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Η ασθένεια του κ. Βενιζέλου, δεν ήταν διπλωματική, όμως σύμφωνα με κάποια στελέχη του κόμματος με δεδομένες τις αδιέξοδες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα διευκολύνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης στο να αποκτήσει μία πιο ασφαλέστερη εικόνα προτού δεσμευτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα για το πού πάει το πράγμα.

«Κάτσε να δούμε, κράτα και μία πισινή» φέρεται να του είπε ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο τετ α τετ που είχαν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κύπρο. 

Κάποιοι άλλοι εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η αδιαθεσία του κ. Βενιζέλου τον βοηθά να «δραπετεύσει» και από ανοιχτά ζητήματα που ορισμένοι βουλευτές είχαν προετοιμαστεί να θέσουν στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Όπως για παράδειγμα θα τού ζητούσαν να διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να γίνει κανένας πλειστηριασμός, καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις και γενικώς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα.

Επίσης, θα τού έθεταν εκ νέου το ζήτημα της συμπόρευσης με την Νέα Δημοκρατία ζητώντας να μπει ένα dead line στην περίεργη αυτή συμμαχία για το ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι από τους βουλευτές σκόπευαν επίσης να τού πουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να φύγει κανένας βουλευτής για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως πρόβλημα υπάρχει κι αυτό είναι ότι το κόμμα δεν έχει σαφή ιδεολογικό στίγμα. Αντιθέτως, εκπέμπει σταθερά θολά μηνύματα κάτι που το οδηγούν στο να συνθλίβεται ανάμεσα στο δίπολο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό να έχουν ανοιχτή επικοινωνία για όσο διάστημα εκείνος θα βρίσκεται στο Βερολίνο μήπως και μπορέσει να συγκαλέσει τα όργανα για την Παρασκευή.

Από το σπίτι του όπου βρίσκεται κατόπιν υποδείξεως των θεραπόντων γιατρών ο κ. Βενιζέλος θα έχει την ευκαιρία να σκεφθεί και τα σενάρια περί δυναμικής επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου σενάρια που είναι γεγονός πως τού προκαλούν ιλίγγους...