ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Θλιβερό το περιστατικό με τον Τομπούλογλου

Δημοσίευση 27 Δεκεμβρίου 2013, 16:09 / Ανανεώθηκε 27 Δεκεμβρίου 2013, 16:09
Γεωργιάδης: Θλιβερό το περιστατικό με τον Τομπούλογλου
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» είχε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το θλιβερό αυτό περιστατικό με τον κ. Τομπούλογλου να χρεωθεί σε ένα νοσοκομείο το οποίο προσφέρει πολύ σπουδαίο έργο και το οποίο θα συνεχίζει να προσφέρει πολύ σπουδαίο έργο. Αποφασίσαμε και ακούσαμε και την απόφαση του ΔΣ το οποίο αποφάσισε κυριαρχικά, πρώτον ότι παύεται ο κ. Τομπούλογλου από Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Το Διοικητικό Συμβούλιο μου ζήτησε να επισπεύσω τη διαδικασία όσο μπορώ για την αντικατάστασή του από ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Αποφάσισε, επίσης, να παραχωρήσει τις διαχειριστικές αρμοδιότητες στον Διοικητή του Νοσοκομείου Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού, των δύο δηλαδή διασυνδεόμενων νοσοκομείων και στην κ. υποδιοικήτρια, σε συνεργασία με την κ. αντιπρόεδρο η οποία, έως ότου εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος, θα εκτελεί και τα χρέη Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου».

Όσον αφορά στο καθεστώς των δωρεών, η αντιπρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου σημείωσε: «Πάντα η διαδικασία των δωρεών είναι γνωστό σε όλους ότι γίνεται καταρχήν εγγράφως, μέχρι τώρα, αλλά και προφορικά εάν γίνει, γίνεται δημοσίως. Και βεβαίως γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη και αποδοχή του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι τώρα, για αυτό το γεγονός που συνέβη. Άλλες δωρεές έχουν γίνει με ακριβώς αυτόν τον γνωστό τρόπο που γίνονται οι δωρεές. Λαμβάνει γνώση το Διοικητικό Συμβούλιο, είτε προφορικά είτε εγγράφως, αλλά και αν προφορικά γίνουν στην αρχή , στη συνέχεια πρέπει να τεθούν εγγράφως οι δωρεές και να γίνουν αποδεκτές από το Διοικητικό Συμβούλιο».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας είπε πως «δεν μπορεί ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ή ο Διοικητής σε μια άλλη περίπτωση, να εισπράξει χρήματα για δωρεά. Η δωρεά για να γίνει, πρέπει να προηγηθεί αποδοχή της από το Διοικητικό Συμβούλιο και άρα να γνωρίζουμε όλοι ποιος δίνει τα χρήματα. Γιατί τα δίνει και σε ποιο σκοπό πάνε. Δωρεά προφορική σε καφετέρια δεν υπάρχει».

Τέλος, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι μετά την απομάκρυνση του κ. Τομπόλογλου από το «Αγλαΐα Κυριακού», το νοσοκομείο θα συνεχίσει την πορεία του και θα υπάρξει καλή συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, καθώς όπως είπε «έχουμε δώσει τις σχετικές εντολές στον κ. Διοικητή, τον κ. Παπασάββα και στην κ. υποδιοικήτρια την κ. Οικονόμου, που μαζί με την εκτελούσα χρέη προέδρου αντιπρόεδρο, θα κάνουν πολύ καλή δουλειά. Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί για το νοσοκομείο του, είναι ένα από τα διαμάντια του Εθνικού Συστήματος Υγείας».