ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μια ημέρα πριν τη συνάντηση με τον Σαμαρά ο Βενιζέλος ανοίγει όλα τα θέματα

Δημοσίευση 6 Ιανουαρίου 2014, 09:22 / Ανανεώθηκε 6 Ιανουαρίου 2014, 13:24
Μια ημέρα πριν τη συνάντηση με τον Σαμαρά ο Βενιζέλος ανοίγει όλα τα θέματα
Facebook Twitter Whatsapp

Μια ημέρα πριν τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ,συγκάλεσε σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη για όλα τα ανοιχτά θέματα ,τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο ,όσο και σε εσωκομματικό.

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Μια ημέρα πριν τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ο Ευάγγελος Βενιζέλος ,συγκάλεσε σύσκεψη στη Χαριλάου Τρικούπη για όλα τα ανοιχτά θέματα ,τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο ,όσο και σε εσωκομματικό.

Στο ΠΑΣΟΚ ειναι στα ¨ κάγκελα ¨ με τον υπουργό υγείας για το 25ευρω στα νοσοκομεία. Αυτό θα είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στη συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητάει την απόσυρση του μέτρου ή στη χειρότερη περίπτωση την βελτίωση του προς την κατεύθυνση που έχουν συμφωνήσει οι κυβερνητικοί εταίροι ,δηλαδή το μετρό να ισχύει μόνο για όσους ,αποδεδειγμένα ,έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Το δεύτερο αγκάθι που καλούνται να λύσουν οι αρχηγοί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ειναι το θέμα του ΕΚΑΣ για τους αναπήρους κάτι που κατα το ΠΑΣΟΚ πρέπει να νομοθετηθεί τον Ιανουαρίου.

Η σύσκεψη γίνεται λίγο πριν την άφιξη της τρόικα στη Αθήνα και υπάρχει έντονη ανησυχία στην Χαριλάου Τρικούπη ,καθώς θέλουν να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με τους δανειστές . Εκεί που επενδύει ο κος Βενιζέλος ειναι στον τερματισμό της συζήτησης περί δημοσιονομικού κενού για τα έτη 2014-2015-2016.

Το ΠΑΣΟΚ ,όπως και η κυβερνηση δεν δέχονται αλλα δημοσιονομικά μέτρα που περιορίζουν τα εισοδήματα και αυτό γίνεται σαφές και στην προγραμματική συμφωνία την οποία συχνά -πυκνά ,το τελευταίο διάστημα υπενθυμίζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Στη συζήτηση θα τεθεί και το θέμα των τραπεζών απο το ΠΑΣΟΚ , καθώς με την στροφή της χώρας το 2014 στελέχη της Χαριλάου Τρικουπη τονίζουν οτι ¨ οι τράπεζες πρέπει να κάνουν στροφή πραγματική οικονομία και την στήριξη των επιχειρήσεων, των επενδύσεων και της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης χωρίς κανένα αίσθημα τραπεζικής ανασφάλειας ή εσωστρέφειας.¨

Στο τραπέζι και τα εσωκομματικά 

Η αλήθεια ειναι οτι τέτοιες μερες τις παλιές καλές εποχές για το ΠΑΣΟΚ υπήρχε πυρετός συσκέψεων ,επαφών ,δημοσιευμάτων και γενικά κομματική αναμπουμπούλα με αφορμή τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ή τις ευρωεκλογές.

Το σκηνικό τώρα δε θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν καθώς η μιζέρια και η κατήφεια ειναι ορατές τόσο στους ορόφους της Χαριλάου Τρικουπη όσο και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κος Βενιζέλος εχει διαμηνύσει οτι δε θα ανεχθεί φαινόμενα εσωστρέφειας και καλεί όλα τα στελέχη να εφαρμόσουν την ,κατα πλειοψηφία , απόφαση της κεντρικής επιτροπής για συνεργασία με τους 58 και όλες τις κινήσεις του χώρου της κεντροαριστεράς.

Σε αυτό το πλαίσιο εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η στελέχωση των επιτροπών που προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κυρίως η αντίδραση βουλευτών που διαφωνούν ανοιχτά με αυτές τις κινήσεις του κυρίου Βενιζέλου.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλουν εκπλήξεις στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τις επιτροπές και δεν αποκλείεται εκεί να συμμετάσχουν στελέχη του κόμματος που βρίσκονται αρκετό καιρό εκτός παιχνιδιού.