ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέες βολές της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Τόνι Νέγκρι

Δημοσίευση 9 Ιανουαρίου 2014, 20:09 / Ανανεώθηκε 9 Ιανουαρίου 2014, 21:18
Νέες βολές της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Τόνι Νέγκρι
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζονται οι επικρίσεις της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του Τόνι Νέγκρι, που έχει καταδικαστεί για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεχίζονται οι επικρίσεις της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του Τόνι Νέγκρι, που έχει καταδικαστεί για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ώρα που μαίνεται πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της τροοκρατίας, πηγές της Συγγρού τονίζουν:

* Δεν κρίνεται ούτε το πρόσωπο του Τόνι Νέγκρι ούτε το συγγραφικό του έργο. 
Κρίνεται το γεγονός ότι ένας άνθρωπος που καταδικάστηκε για υποκίνηση και συμμετοχή σε ένοπλη βία, που φυγοδίκησε για χρόνια και που τελικά επέστρεψε στη χώρα του και εξέτισε ποινή 13 ετών φυλάκισης στην πατρίδα του, εμφανίζεται σήμερα να στηρίζει πολιτικές ενός κόμματος που διεκδικεί τη διακυβέρνηση στην Ελλάδα. 
* Οι Ιταλοί τον αντιμετωπίζουν πάντα ως «θεωρητικό της ένοπλης βίας», αλλά έχουν τη δυνατότητα να είναι «επιεικείς» σήμερα μαζί του, διότι έχουν παρέλθει τριάντα χρόνια και πλέον από τον καιρό που οι ιδέες του καταδικάστηκαν και η τρομοκρατία τελείωσε προ πολλού στην Ιταλία. 
* Εδώ έχουμε συμπτώματα τρομοκρατίας σήμερα. Και η έμμεση στήριξη τέτοιων απόψεων δεν βοηθά στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας που είναι – μη το ξεχνάμε - εγκληματική δραστηριότητα. 
* Δεν κρίνουμε λοιπόν, το έργο του κ. Νέγκρι. Τα βιβλία του, άλλωστε, κυκλοφορούν ελεύθερα στην Ελλάδα. Κρίνουμε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία τη «συμπάθειά» του σε απόψεις από τις οποίες θα όφειλε να παίρνει αποστάσεις και να τις καταδικάζει. Όχι να τις «νομιμοποιεί»!

* Άλλωστε, αν ήταν μόνο η περίπτωση της επιστολής Νέγκρι που δημοσίευσε η ΑΥΓΗ, το πρόβλημα θα ήταν, ίσως, μικρό. Δυστυχώς, η ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιες απόψεις και πρακτικές είναι πολύ ευρύτερη γεγονός που καθιστά το πρόβλημα πολύ σοβαρότερο: 
Έτσι λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ:
-Ταυτίζεται με ανθρώπους – στελέχη του – που θεωρούν τους καταδικασμένους τρομοκράτες στην Ελλάδα ως «πολιτικούς κρατούμενους»!
-Ταυτίζεται με ανθρώπους – στελέχη του – που ζητούν την προσωρινή αποφυλάκιση καταδικασμένων τρομοκρατών, οι οποίοι, όταν αφήνονται ελεύθεροι, δραπετεύουν και οι δικηγόροι τους διακηρύσσουν ότι πρόκειται «να συνεχίσουν τον αγώνα τους»!--Ταυτίζεται με ανθρώπους – στελέχη του – που έχουν πάει μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες τρομοκρατών που καταδικάστηκαν ως εγκληματίες. 
-Και τώρα προβάλλει την στήριξη του πιο γνωστού «θεωρητικού της ένοπλης βίας» στην Ευρώπη. Διότι γι’ αυτό και για τη συμμετοχή του σε δύο δολοφονίες καταδικάστηκε και φυλακίστηκε ο κ. Νέγκρι στο παρελθόν.

* Με τέτοια πρόσωπα και πρακτικές ταυτίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Χώρια που υπερασπίζεται κάθε παράνομο κύκλωμα ή κρησφύγετο κουκουλοφόρων που εξουδετερώνουν οι αρχές και διαμαρτύρεται για κάθε σύλληψη υπόπτων τρομοκρατίας.
* Αυτά είναι οι μόνιμες και συστηματικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το πραγματικό του πρόσωπο. Δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να το δείχνουμε και να το αποκαλύπτουμε. Και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε. 
* Πολύ θα θέλαμε ο ΣΥΡΙΖΑ να τα καταδίκαζε όλα αυτά. Πολύ θα θέλαμε να διαχώριζε τη θέση του από τέτοιους ανθρώπους και τέτοιες πρακτικές. Δυστυχώς δεν το κάνει. Και θα συνεχίζουμε να του ασκούμε κριτική  γι’ αυτό.