ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Είμαστε σε θέση να συνδέσουμε κάθε γωνιά της Ευρώπης

Δημοσίευση 18 Φεβρουαρίου 2014, 14:06 / Ανανεώθηκε 18 Φεβρουαρίου 2014, 15:59
Κουμουτσάκος: Είμαστε σε θέση να συνδέσουμε κάθε γωνιά της Ευρώπης
Facebook Twitter Whatsapp

Σε διήμερο συνέδριο με τίτλο «Η θάλασσα της Ευρώπης: Διαμορφώνοντας τον χάρτη για την οικονομική ανάπτυξη», που διοργάνωσε ο Economist στη Θεσσαλονίκη και το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας, συμμετείχε ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε διήμερο συνέδριο με τίτλο «Η θάλασσα της Ευρώπης: Διαμορφώνοντας τον χάρτη για την οικονομική ανάπτυξη», που διοργάνωσε ο Economist στη Θεσσαλονίκη και το οποίο τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας, συμμετείχε ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Σήμερα είμαστε σε θέση να συνδέσουμε κάθε γωνιά της Ευρώπης», ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για εννέα διαδρόμους και 328 λιμάνια που εντάσσονται στο ευρωπαϊκό δίκτυο ως βασικό εργαλείο ανταγωνιστικότητας (η Ελλάδα συμμετέχει με 25 λιμάνια, 5 από τα οποία διαδραματίζουν κομβικό ρόλο).

Ο κ. Κουμουτσάκος εκπροσώπησε στο συνέδριο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως εισηγητής για τον Κανονισμό των νέων Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών, τα οποία συνιστούν το μεγαλύτερο αναπτυξιακό πρόγραμμα υποδομών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα 15 χρόνια, και το οποίο στηρίζεται από ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο με το όνομα "Συνδέοντας την Ευρώπη - Connecting Europe Facility" που έχει "προικοδοτηθεί" με σχεδόν 26 δισ. ευρώ.

Ο Κανονισμός που εισηγήθηκε ο Έλληνας ευρωβουλευτής άνοιξε το δρόμο για την υλοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου αναπτυξιακού έργου. Αυτός ήταν άλλωστε και ο βασικός λόγος για τον οποίο οι συνάδελφοί του τον επέλεξαν το 2013 ως Ευρωβουλευτή της Χρονιάς για τις Μεταφορές.

Ειδικά στο έργο που επιτελέστηκε από τον κ. Γ. Κουμουτσάκο για το αναπτυξιακό αυτό έργο αναφέρθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, κ. Σιμ Κάλας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, κ. Γιώργος Ανωμερίτης.