ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφισμα στον Γκάουκ για τις οφειλές - Τι υποσχέθηκε ο γερμανός πρόεδρος

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2014, 20:38 / Ανανεώθηκε 7 Μαρτίου 2014, 20:38
Ψήφισμα στον Γκάουκ για τις οφειλές - Τι υποσχέθηκε ο γερμανός πρόεδρος
Facebook Twitter Whatsapp

Την υπόσχεση ότι θα μεταφέρει στη γερμανική κυβέρνηση το ψήφισμα το οποίο του επεδόθη από αντιπροσωπεία μελών του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών και εκπροσώπους Ενώσεων Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής όπως και μαρτυρικών χωριών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ.

Την υπόσχεση ότι θα μεταφέρει στη γερμανική κυβέρνηση το ψήφισμα το οποίο του επεδόθη από αντιπροσωπεία μελών του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Οφειλών και εκπροσώπους Ενώσεων Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής όπως και μαρτυρικών χωριών, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ.

Με το ψήφισμα ζητείται ρητά η έμπρακτη αναγνώριση και μεταμέλεια της Γερμανίας για τα εγκλήματα κατά του ελληνικού λαού.
 
Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου, Αριστομένης Συγγελάκης, δήλωσε στο  Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο ότι είναι σημαντικό βήμα αυτή η συγγνώμη που ζήτησε από τον ελληνικό λαό για τις θηριωδίες και επισήμανε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα, η αρχή, για να υπάρξει μια ουσιαστική συνολική διευθέτηση του ζητήματος των οφειλών της Γερμανίας ως προς την Ελλάδα. Μάλιστα, τόνισε ότι αυτό απαιτεί να καθίσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσουν σε πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και σεβασμού, ώστε να βρεθεί μία αμοιβαία αποδεκτή λύση.
 
Η αντιπροσωπεία έδωσε στον κ. Γκάουκ και τη μαύρη Βίβλο των γερμανικών εγκλημάτων στην Ελλάδα.