ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Χαιρετίζουμε την απόφαση σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2014, 12:28 / Ανανεώθηκε 10 Μαρτίου 2014, 12:28
Βενιζέλος: Χαιρετίζουμε την απόφαση σύγκλησης της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου
Facebook Twitter Whatsapp

Η ελληνική κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση της σύγκλησης της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» το 2016 και παρακολουθεί με ισχυρό ενδιαφέρον την κατάσταση των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ελληνική κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση της σύγκλησης της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» το 2016 και παρακολουθεί με ισχυρό ενδιαφέρον την κατάσταση των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας την απόφαση σύγκλησης «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» των Ορθοδόξων Εκκλησιών και για απελευθέρωση μοναζουσών στο Μοναστήρι Αγίας Θέκλας στη Συρία.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: 

«Η Σύναξη των Προκαθημένων των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, υπό την προεδρία της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, καταδεικνύει την ενότητα των ορθοδόξων χριστιανών σε ένα κόσμο γεμάτο εστίες κρίσης, εντάσεις και πολέμους. 

Η Ελληνική Κυβέρνηση χαιρετίζει την απόφαση σύγκλησης της «Αγίας και Μεγάλης Συνόδου» το 2016 και παρακολουθεί με ισχυρό ενδιαφέρον την κατάσταση των Ορθοδόξων Εκκλησιών. 

Παράλληλα, εκφράζει την ικανοποίησή της για την απελευθέρωση, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, των μοναζουσών που είχαν απαχθεί από τη Μονή Αγίας Θέκλας στη Μααλούλα, τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Η Ελλάδα καλεί όλες τις πλευρές να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων δύο Μητροπολιτών του Χαλεπίου».