ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικές εξαγγελίες τα «ψίχουλα» του πλεονάσματος λένε στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2014, 07:48 / Ανανεώθηκε 19 Μαρτίου 2014, 07:18
Προεκλογικές εξαγγελίες τα «ψίχουλα» του πλεονάσματος λένε στον ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Αποφασισμένοι να αναδείξουν ότι πίσω από τις προεκλογικές εξαγγελίες για μοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος κρύβονται νέα μέτρα, νέα μνημόνια και νέες απολύσεις εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης  

Αποφασισμένοι να αναδείξουν ότι πίσω από τις προεκλογικές εξαγγελίες για μοίρασμα του πρωτογενούς πλεονάσματος κρύβονται νέα μέτρα, νέα μνημόνια και νέες απολύσεις εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πρώτη στιγμή που ο πρωθυπουργός προχώρησε στις σχετικές εξαγγελίες μετά την συμφωνία με την  τρόικα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησαν την απομυθοποίηση της σχετικής εξαγγελίας.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στελέχη της Κουμουνδούρου επέμεναν στο ότι η κυβέρνηση αφού πήρε και συνεχίζει να παίρνει πολλά από πολλούς τώρα μοιράζει ψίχουλα . « Τα δυο κόμματα ακολουθούν την γνωστή τακτική που ξέρουν τόσα χρόνια έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Κάνουν  προεκλογικές εξαγγελίες και αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα πάρουν πίσω όσα έδωσαν .» 

Τα στελέχη της αντιπολίτευσης επιμένουν ακόμα ότι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα ξεπαγώσουν οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ενώ θα γίνουν και άλλες απολύσεις στο δημόσιο. 

«Στο παρά πέντε της συμφωνίας, όπου θα περάσει κατά βάση αυτό που θέλει η Τρόικα, προσπαθούν να αποφύγουν μια μεγαλύτερη συντριβή στην κάλπη, βάζοντας πράγματα κάτω από το χαλί, προκειμένου να τα περάσουν μετά τις εκλογές» έλεγε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παπαδημούλης.  «Αυτό για το οποίο έδωσαν στον εαυτό τους έξι μήνες δήθεν διαπραγμάτευσης, θέλουν να το περάσουν από τη Βουλή σε λίγες ώρες, με την κατάπτυστη διαδικασία του ενός άρθρου. Δεν έχουν εμπιστοσύνη ούτε στην πολιτική τους, ούτε στους βουλευτές τους. Εμείς καταγγέλλουμε, όχι μόνο την ουσία της μνημονιακής πολιτικής, αλλά και την άκρως αντιδημοκρατική διαδικασία που μετατρέπει το Κοινοβούλιο σε βιοτεχνία παραγωγής αντικοινωνικών ρυθμίσεων.» 

Ο εκπρόσωπος  Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επέμενε ακόμα ότι η τακτική της κυβέρνησης « δημιουργεί έναν μηχανισμό που ουσιαστικά επιφέρει πλέον το τελειωτικό χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις και στα εισοδήματα των εργαζομένων. Πρόκειται για μια βίαιη έκφραση του σχεδίου εσωτερικής υποτίμησης που ζούμε τα τελευταία 4 χρόνια.  Αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό. Και καταλαβαίνετε ότι θα έχει επιπτώσεις στην αμέσως επόμενη φάση και στις συντάξεις. Πηγαίνουμε, λοιπόν, ολοταχώς σε μισθούς που θα αντιστοιχούν στις γειτονικές μας βαλκανικές χώρες, έτσι όπως το είχαν προβλέψει ορισμένοι, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν μπαίναμε στο καθεστώς του μνημονίου.»