ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θωρακίζει» τους στρατιώτες το Πεντάγωνο

Δημοσίευση 27 Μαρτίου 2014, 13:11 / Ανανεώθηκε 27 Μαρτίου 2014, 21:17
«Θωρακίζει» τους στρατιώτες το Πεντάγωνο
Facebook Twitter Whatsapp

Την ερχόμενο Μάιο , Ιούνιο, αναμένεται να φτάσουν από τις ΗΠΑ τετρακόσια εξήντα τεθωρακισμένα οχήματα τύπο Μ-113 μεταφοράς προσωπικού τα οποία  θα είναι σε λειτουργική κατάσταση.

Την ερχόμενο Μάιο, Ιούνιο, αναμένεται να φτάσουν από τις ΗΠΑ 460 τεθωρακισμένα οχήματα τύπο Μ-113 μεταφοράς προσωπικού τα οποία  θα είναι σε λειτουργική κατάσταση.

Τα ερπυστριοφόρα αυτά προέρχονται  από το πολεμικό υλικό που έχει αποσύρει το αμερικανικό Πεντάγωνο. Η επιλογή των συγκεκριμένων Μ-113 έγινε από επιτροπή Ελλήνων αξιωματικών η οποία ταξίδεψε στις Η.Π.Α. γι αυτό το σκοπό. 

Εκτιμάται ότι μπορεί να έρθουν παραπάνω ερπυστριοφόρα Μ-113 προκειμένου ορισμένα από αυτά να χρησιμοποιηθούν ως στοκ ανταλλακτικών για τα υπόλοιπα. Ωστόσο πριν σταλούν στις μονάδες θα περάσουν από μία καλή συντήρηση στο στρατιωτικό εργοστάσιο στο Βελεστίνο. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο ερχομός των νέων ΤΟΜΑ (Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού ) δεν σημαίνει  και την αυτόματη απόσυρση αντίστοιχου αριθμού παλαιοτέρων οχημάτων. 

Η άφιξη των Μ-113 στην Αθήνα στις αρχές καλοκαιριού είναι η αισιόδοξη πρόβλεψη.  Το Πεντάγωνο σαν δεύτερο χρόνο μεταφοράς των ΤΟΜΑ στην Ελλάδα προσδιορίζει το φθινόπωρο. 

Επίσης έχει δρομολογηθεί και η απόκτηση από τα αμερικανικά αποθέματα και 320 οχημάτων γενικής χρήσεως. 

Γ.Κοκ.