ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Ραγκούσης: Προκάλυψη και φύλλο συκής το μνημόνιο

Δημοσίευση 31 Μαρτίου 2014, 12:30 / Ανανεώθηκε 31 Μαρτίου 2014, 12:30
Γιάννης Ραγκούσης:  Προκάλυψη και φύλλο συκής το μνημόνιο
Facebook Twitter Whatsapp

«Προκάλυψη και φύλλο συκής» χαρακτήρισε το μνημόνιο ο Γιάννης Ραγκούσης σε δήλωσή του με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε πως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τον φόβο των πολιτών για τυχόν αποχώρηση από την Ευρωζώνη. 

«Προκάλυψη και φύλλο συκής» χαρακτήρισε το μνημόνιο ο Γιάννης Ραγκούσης σε δήλωσή του με αφορμή τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Ο κ. Ραγκούσης εκτίμησε πως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τον φόβο των πολιτών για τυχόν αποχώρηση από την Ευρωζώνη

«Εκμεταλλευόμενη τον φόβο της πλειοψηφίας των Ελλήνων, που έχουν συνειδητοποιήσει πως δεν πρέπει η Ελλάδα να εγκαταλείψει τη ζώνη του Ευρώ, προτάσσει συνεχώς το μνημόνιο ως προκάλυψη και ως "φύλλο συκής" για να κρύψει πίσω από αυτό την εκτέλεση συμβολαίων διαπλοκής, κατάφωρης παραβίασης του δημοσίου συμφέροντος καθώς και προκλητικής εξυπηρέτησης επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κατά τον κ. Ραγκούση την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες φτωχαίνουν και υποβαθμίζεται η ζωή τους «φτιάχνονται» ολιγαρχίες τραπεζιτών και κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών.

«Δεν είναι δυνατόν η κρίση να είναι κρίση για τους πολλούς και ευκαιρία  αρπαχτής για λίγους», αναφέρει και προσθέτει ότι στο τέλος του μνημονίου, «δεν είναι δυνατόν εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών να είναι χαμένοι και μόνον οι Έλληνες κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες της μεταπολίτευσης να είναι κερδισμένο. Αυτοί δηλαδή που από παροιμιώδη επιχειρηματική ανικανότητα βούλιαξαν τις επιχειρήσεις και τις τράπεζές τους. Αυτοί δηλαδή στους οποίους, αποκλειστικά, οφείλει την μιντιακή και πολιτική του ισχύ το κατεστημένο που κυβερνά», καταλήγει.