ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με... σιωπή απαντούν στελέχη στον Βενιζέλο για την κόντρα του με τον Παπανδρέου

Δημοσίευση 30 Απριλίου 2014, 23:01 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2014, 23:34
Με... σιωπή απαντούν στελέχη στον Βενιζέλο για την κόντρα του με τον Παπανδρέου
Facebook Twitter Whatsapp

Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά από τη Δευτέρα, για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, τι χειραψίες και το πολύ καλό κλίμα με το Φώτη Κουβέλη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά από τη Δευτέρα, για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά, τις χειραψίες και το πολύ καλό κλίμα με το Φώτη Κουβέλη, ενώ μέσα σε όλα ήρθε και η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για να... δέσει το γλυκό.

Αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ βγήκαν μπροστά και επιτέθηκαν στον κ. Παπανδρέου, ο Μιχάλης Κασσής, ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Ντόλιος, ο Χρήστος Πρωτόππαπας και ο Πάρης Κουκουλόπουλος.

Όμως αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά θα δει και εκείνους που δεν εμφανίστηκαν καθόλου. Οι προσκλήσεις από τα κανάλια έπεφταν βροχή, αλλά αποφάσισαν να μην βγάλουν άχνα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αυτή η σιωπή έχει εκληφθεί, ως εχθρική απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς μια σειρά στελεχών αρνούνται να πάρουν θέση, κάτι που λειτουργεί σαφώς υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου:

Θάνος Μωραΐτης, Κώστας Τριαντάφυλλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιάννης Κουτσούκος, Νίκος Σηφουνάκης, Γιάννης Δριβελέγκας δεν έχουν εμφανιστεί.

Κατά συνέπεια στη Χαριλάου φοβούνται πως «φτιάχνεται» κλίμα ενόψει των εκλογών και των αποτελεσμάτων, της 25ης Μαΐου.

Είναι πια ξεκάθαρο πως αν τα πράγματα δεν πάνε καλά για το ΠΑΣΟΚ θα τεθεί θέμα ηγεσίας από ομάδα βουλευτών και σε αυτό το πλαίσιο κινείται και η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία για πολλούς είναι και η πρώτη... ριπή.

Εξάλλου το δηλώνει ξεκάθαρα ο πρώην πρωθυπουργός:

«Εγώ ΠΑΣΟΚ ήμουν, είμαι και θα είμαι. Και πριν και τώρα και μετά τις ευρωεκλογές».

Και αυτή ακριβώς η αποστροφή της δήλωσης του, ενδεχομένως να σημαίνει πολλά, καθώς πρακτικά ο κ. Παπανδρέου δηλώνει το «παρόν» με εμφατικό τρόπο στην επόμενη ημέρα.

Η «άμυνα» του βενιζελικού στρατοπέδου θα είναι τα αποτελέσματα στις τοπικές εκλογές, όμως και για αυτό το επιχείρημα τα άλλα στρατόπεδα του ΠΑΣΟΚ τονίζουν από τώρα πως σχεδόν όλοι όσοι θα εκλεγούν είναι επιλογές Παπανδρέου και έχουν ήδη εκλεγεί από το 2010.