ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκινάει από Τρίπολη, πάει Λαμία, Μυτιλήνη, Ρόδο ο Σαμαράς

Δημοσίευση 10 Μαΐου 2014, 15:57 / Ανανεώθηκε 10 Μαΐου 2014, 15:57
Ξεκινάει από Τρίπολη, πάει Λαμία, Μυτιλήνη, Ρόδο ο Σαμαράς
Facebook Twitter Whatsapp

Όλα για όλα από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ενόψει της κρίσιμης διπλής εκλογικής αναμέτρησης σε οκτώ και δεκαπέντε (μόλις!) ημέρες.

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος 

Όλα για όλα από τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά ενόψει της κρίσιμης διπλής εκλογικής αναμέτρησης σε οκτώ και δεκαπέντε (μόλις!) ημέρες. 

Στο Μαξίμου η επιλογή της σκληρής αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη καθώς στόχος είναι να κονιορτοποιηθεί στην αντίληψη πολλών ψηφοφόρων η έννοια της χαλαρής ψήφου ή έστω της δυνατότητας να «τιμωρήσουν», χωρίς συνέπειες, την κυβέρνησης για την ασκούμενη πολιτική. Η στρατηγική που επελέγη από το πρωθυπουργικό επιτελείο, και την οποία είχε εγκαίρως αποκαλύψει το Newpost, ενέχει και ένα σημαντικό ποσοστό ρίσκου ενώ προκαλεί και παράπλευρες απώλειες. Οι απώλειες αφορούν στην πιθανή συμπίεση του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε βαθμό που να μην είναι διαχειρίσιμος από την άλλοτε κραταιά Χαριλάου Τρικούπη. Το ρίσκο αφορά στο ενδεχόμενο η «απάντηση» των πολιτών στο δίλημμα / διακύβευμα που θέτεις να μην είναι η επιθυμητή, με αποτέλεσμα να κληθείς στη συνέχεια να διαχειριστείς ένα πλαίσιο συνθηκών που ο ίδιος έθεσες. 

Σε κάθε περίπτωση, στο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία και εκτιμάται ότι η μάχη θα κριθεί οριακά, αν όχι υπέρ της ΝΔ. 

Ο κ. Σαμαράς, καθώς ουσιαστικά πρόκειται για μία προεκλογική εκστρατεία δομημένη στον ίδιο, ξεκινά από απόψε ήδη ένα μπαράζ επισκέψεων σε περιοχές της Ελλάδας ενώ, παράλληλα, τα κομματικά γραφεία έχουν αναλάβει όχι μόνον να μην αφήνουν τίποτε αναπάντητο αλλά να αντιδρούν σε οξείς τόνους έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Πρωθυπουργός μιλάει σήμερα στην Τρίπολη (σ.σ. σε εκδήλωσε που έχει ως στόχο και τη στήριξη του υπ. Περιφερειάρχη Π. Τατούλη) ενώ τη Δευτέρα μεταβαίνει στη Λαμία και την Τρίτη στη Μυτιλήνη. Το προεκλογικό πρόγραμμα Σαμαρά περιλαμβάνει, επίσης, την παρουσία του στην πολιτική εκδήλωση του Γιώργου Κουμουτσάκου, την Τετάρτη, αλλά και την «ανοιχτή» ομιλία στη Θεσσαλονίκη, (όπου τα «μέτωπα» Ιωαννίδη και Καλαφάτη) στις 15 Μαϊου. Η εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει στο χώρο της ΔΕΘ. 

Την επόμενη Δευτέρα, 19 Μαϊου, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να έχει συνάντηση και να συμμετάσχει στην προεκλογική επίσκεψη του υποψηφίου του ΕΛΚ, και γνωστού φίλου της Ελλάδας, κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ακόμη εκδηλώσεις συγκεκριμένης θεματολογίας (τουρισμός, γυναίκες, τρίτη ηλικία κλπ), επίσκεψη σε νησί του Ιονίου αλλά και στη Ρόδο καθώς και συνεντεύξεις – παρεμβάσεις σε ΜΜΕ. 

Η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ θα πέσει την Παρασκευή, 23 Μαϊου, στην Αθήνα, με την κεντρική προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, πιθανότατα μπροστά από το Μουσείο της Ακρόπολης, επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Παράλληλα, στον «αέρα» αναμένεται να βγουν και τα νέα σποτ του κόμματος (σσ πάλι με πρωταγωνιστή τον Πρωθυπουργό) ενώ, αν και δεν αποτελεί επιλογή, δεν αποκλείεται η τηλεοπτική μάχη να κλιμακωθεί και με επιθετικά μηνύματα της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.