ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συστήνεται ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Δημοσίευση 30 Μαΐου 2014, 19:47 / Ανανεώθηκε 30 Μαΐου 2014, 19:47
Συστήνεται ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Στη συγκρότηση επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Στη συγκρότηση επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως προκύπτει από την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» η Ειδική Επιτροπή θα έχει σκοπό «τον προσδιορισμό τυχόν ποσού αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι για «την ανάγκη προσδιορισμού» αυτών των εν δυνάμει αξιώσεων του ελληνικού κράτους, η απόφαση του επικαλείται το πρόσφατο πόρισμα «της Ομάδας Εργασίας που συστάθηκε για την έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων».

Στην νεοσυσταθείσα επιτροπή συμμετέχουν:

- Ο Παναγιώτης Καρακούσης, επίτιμος γενικός διευθυντής του ΓΛΚ ως συντονιστής

- Ο Βασίλειος Μανεσιώτης, πρώην διευθυντής στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος και νυν σύμβουλος διοίκησης της ΤτΕ, ως αναπληρωτής συντονιστής

- Ο Βασίλειος Κατριβέσης, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης και Ελέγχου Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων από την ΕΕ

- Ο Στυλιανός Μαραβελάκης, αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων

- Ο Δημήτριος Τσάκωνας, ο οποίος υπηρετεί στον ΟΔΔΗΧ.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση όπως δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια»