ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Έρμαιο της κυβερνητικής ανευθυνότητας οι κτηνοτρόφοι

Δημοσίευση 13 Αυγούστου 2014, 11:36 / Ανανεώθηκε 13 Αυγούστου 2014, 11:36
ΣΥΡΙΖΑ: Έρμαιο της κυβερνητικής ανευθυνότητας οι κτηνοτρόφοι
Facebook Twitter Whatsapp

Για ανευθυνότητα, σε ό,τι αφορά το θέμα των κτηνοτρόφων και της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την εξισωτική αποζημίωση του 2013.

Για ανευθυνότητα, σε ό,τι αφορά το θέμα των κτηνοτρόφων και της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων, κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑμετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την εξισωτική αποζημίωση του 2013.

Στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Ευάγγελος Αποστόλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων της κοινοβουλευτικής του ομάδας, υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έκρουσε πολύ νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου για το συγκεκριμένο θέμα».

Επίσης υπογραμμίζεται ότι «όσοι «κόβουν και ράβουν» τους βοσκότοπους δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών βόσκησης αποτελούν τον πρωταρχικό παράγοντα ποιοτικής διαφοροποίησης των γαλακτοκομικών προϊόντων και το νούμερο ένα κριτήριο αναγνώρισης και κατοχύρωσης των Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ);».

Παράλληλα τονίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των κτηνοτρόφων για την επιβίωσή τους και προγραμματίζει τις επόμενες ημέρες συναντήσεις και εκδηλώσεις για την ανάδειξη και επίλυση όλων των προβλημάτων του χώρου.