ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλοκαιρινή κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για το ρωσικό εμπάργκο

Δημοσίευση 13 Αυγούστου 2014, 21:42 / Ανανεώθηκε 13 Αυγούστου 2014, 23:14
Καλοκαιρινή κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για το ρωσικό εμπάργκο
Facebook Twitter Whatsapp

Καλοκαιρινή... κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, και τις επιπτώσεις που έχει στους Έλληνες παραγωγούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Καλοκαιρινή... κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για το ρωσικό εμπάργκο στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, και τις επιπτώσεις που έχει στους Έλληνες παραγωγούς.

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου άσκησε κριτική στην κυβερνητική πολιτική και κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ πως άργησαν να ξυπνήσουν «από το λήθαργο της υποτέλειας στις επιλογές της ΕΕ», και προσέθσε ότι επιχείρησαν να αναπέμψουν το μέγιστο πρόβλημα της αποζημίωσης των Ελλήνων παραγωγών  από τις επιπτώσεις του εμπάργκο της Ρωσίας στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κριτική συνεχίστηκε και σήμερα μέσω της εφημερίδας «Αυγή» που χαρακτήρισε ως «μνημείο χατζηαβατισμού» την επίθεση του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή, «την αυτονόητη θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση έπρεπε να προβλέψει τα ρωσικά αντίποινα και να διαφοροποιηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικαλούμενη τα ιδιαίτερα εθνικά συμφέροντα και τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της χώρας»

Το ΠΑΣΟΚ πέρασε σήμερα στην αντεπίθεση και σε ανακοίνωσή του τονίζει: 

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου πάντα εξαντλούσε τα περιθώρια πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ουδέποτε λειτούργησε ανεύθυνα, δημαγωγικά και διχαστικά, εις βάρος των εθνικών συμφερόντων, της χώρας και της αγροτιάς, όπως κάνει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ». 

Παράλληλα, αναφέρει ότι «πάντως είναι θετικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει έστω και αργά τη μεγάλη προσφορά του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία - δεν ξεχνούμε ότι μόλις πριν λίγο καιρό ο Πρόεδρός τους έλεγε ότι το ΠΑΣΟΚ κατά την μεταπολίτευση κατέστρεψε τη χώρα!». 

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει «για χιλιοστή φορά» στον ΣΥΡΙΖΑ «πως στα μεγάλα εθνικά θέματα, κατά κύριο λόγο, δεν χωρεί μικροκομματικός λόγος. Ελάτε να δουλέψουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες για το καλό της Ελλάδας». 

«Όσο για τον κ. Τσίπρα, μήπως να θυμηθεί πως μέχρι πριν ενάμιση μήνα ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν; Ο πολιτικαντισμός και η διπλοπροσωπία έχουν όρια», καταλήγει η ανακοίνωση.