ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο πολιτικής απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και προσκλητήριο φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

Δημοσίευση 15 Αυγούστου 2014, 13:05 / Ανανεώθηκε 15 Αυγούστου 2014, 20:44
Σχέδιο πολιτικής απομόνωσης του ΣΥΡΙΖΑ και προσκλητήριο φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων
Facebook Twitter Whatsapp

Η... πολιτική εξουδετέρωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί βασικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας στην πορεία προς την προεδρική εκλογή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Η... πολιτική εξουδετέρωση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί βασικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας στην πορεία προς την προεδρική εκλογή, ενώ σύντομα αναμένεται να πέσουν και... «γέφυρες» προς την πλευρά των στελεχών και των ψηφοφόρων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι παρασκηνιακές κινήσεις για τη συγκρότηση ενός ενισχυμένου φιλοευρωπαϊκού μετώπου έναντι των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως λένε, της Αριστεράς.

Παράλληλα, είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διεργασίες στο παρασκήνιο, και δεν αποκλείεται εντός των πρώτων ημερών του Σεπτεμβρίου, να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα στο προσκλητήριο του Αντώνη Σαμαρά για ενιαίο παραταξιακό μέτωπο που θα αποτελεί το βασικό πυλώνα του ευρωπαϊκού μπλοκ έναντι στις δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Ήδη, η πρώτη κίνηση έχει γίνει προς τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη που είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τη ΝΔ, αν και δεν υπάρχει περίπτωση προσχώρησης. Ο ίδιος είναι σε ανοικτή γραμμή με κεντρικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, συνομιλεί άνετα, όπως και στο παρελθόν και είναι σαν να έχουν ξεχαστεί πλήρως τα 14 χρόνια της φυγής του από το κόμμα που ανδρώθηκε πολιτικά.

Πάντως, ο ΛΑΟΣ δεν «κλείνει», αλλά αντίθετα, θα είναι σε λειτουργία και απλά μιλάμε σε πρώτη φάση για συνεργασία και όχι προσχώρηση... Αυτό σημαίνει ότι στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, όποτε αυτές γίνουν, ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα είναι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ...

Στη σκιά της εκτίμησης ορισμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ότι είμαστε μπροστά σε μια ιδιότυπη «αστική Βάρκιζα» με το πολιτικό σύστημα, και όχι μόνο, να παραδίδεται στην Αριστερά, παγιώνεται η άποψη περί παραταξιακού προσκλητηρίου που πρέπει να απευθύνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εντός του φθινοπώρου για να επιστρέψουν βουλευτές και στελέχη που είχαν αποξενωθεί τα τελευταία χρόνια λόγω του μνημονίου.

Κεντρική εκτίμηση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι την επόμενη περίοδο δεν θα μετρηθούν «κομματικές επιρροές», αλλά από τη μία οι αριστερόστροφες συνιστώσες ενός αδιέξοδου μηδενισμού, παρέα με έναν τυχοδιωκτικό λαϊκισμό, και από την άλλη, οι δημιουργικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις των νοικοκυραίων, της παραγωγής, οι δυνάμεις της ελπίδας.

Την ίδια στιγμή, πέφτουν δίχτυα στους ανεξάρτητους βουλευτές, που κινούνται στον κεντροδεξιό χώρο, ενώ για την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι αρκετά ευάλωτοι.