ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λοβέρδος: Εκκλησία και πολιτεία πορεύονται μαζί

Δημοσίευση 28 Αυγούστου 2014, 23:45 / Ανανεώθηκε 28 Αυγούστου 2014, 23:45
Λοβέρδος: Εκκλησία και πολιτεία πορεύονται μαζί
Facebook Twitter Whatsapp

Συνάντηση με τους μητροπολίτες Θράκης, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Μαρωνείας και Χίου είχε το απόγευμα την Ξάνθη ο ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με επικεφαλής τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Συνάντηση με τους μητροπολίτες Θράκης, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Μαρωνείας και Χίου είχε το απόγευμα την Ξάνθη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με επικεφαλής τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, οι γενικοί γραμματείς Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής, Δια Βίου Μάθησης, Δημήτρης Τσιρώνης, Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρήστος Βασιλάκος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Σωτήρης Γκλαβάς, ο διευθύνων σύμβουλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης Παναγιώτης Μανούρης και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Σάββας Μελισσόπουλος.

Οι μητροπολίτες ενημέρωσαν την ηγεσία του υπουργείου για τα θέματα της εκκλησίας στη Θράκης «Η Θράκη είναι πρότυπο ειρηνικής συμβίωσης ανθρώπων με διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς», τόνισε ο μητροπολίτης Ξάνθης, Παντελεήμων.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος δήλωσε:

«Η εκκλησία και η πολιτεία πορεύονται μαζί και συνεργάζονται για το καλό όλων. Το έργο και η προσφορά των σεβασμιότατων μητροπολιτών είναι ανεκτίμητο, στηρίζει την συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και τη διεθνή εικόνα της χώρας».