ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκλονιστική ιστορία: «Φιλοξενούσε» στο σπίτι της έλληνες ήρωες (φωτό)

Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2014, 20:22 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2014, 20:22
Συγκλονιστική ιστορία: «Φιλοξενούσε» στο σπίτι της έλληνες ήρωες (φωτό)
Facebook Twitter Whatsapp

Μία βράβευση που έγινε χτες το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας  αποκάλυψε μία συγκλονιστική  ιστορία που μόνο η ίδια η ζωή μπορεί να γράψει.

Μία βράβευση που έγινε χτες το πρωί στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε μία συγκλονιστική ιστορία που μόνο η ίδια η ζωή μπορεί να γράψει.

Μοιάζει απίστευτη, αλλά είναι αληθινή και διαδραματίζονταν για 74 ολόκληρα χρόνια στην Αλβανία με πρωταγωνίστρια μία 85χρονη σήμερα ομοεθνή μας που απέδιδε τιμές στους έλληνες ήρωες, που πολεμώντας, άφησαν την τελευταία τους πνοή στο έπος του 1940.

Η κυρία Ερμιόνη Πρίγκου από το Σκουτάρι της Χειμάρρας φροντίζει τα μνήματα των έξι ελλήνων στρατιωτών που πολέμησαν εκεί και τους έθαψαν στην αυλή τους σπιτιού της. 

Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός αυτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρης Αβραμόπουλος θεώρησε ότι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η ελληνική πολιτεία  για την Ελληνίδα αυτή  ήταν να της πει με επίσημο τρόπο ένα ευχαριστώ και να τη συγχαρεί για την πράξη της.

Η κυρία Ερμιόνη, που ποτέ δεν πίστευε ότι θα υπάρξει ποτέ στιγμή  που κάποιος να  της αναγνωρίσει τα πατριωτικά της συναισθήματα, άναβε με ευλάβεια το καντήλι και στους έξι τάφους των ελλήνων πολεμιστών που η μοίρα και οι σφαίρες του εχθρού δεν τους επέτρεψαν να γυρίσουν ποτέ  ποτέ στην πατρίδα και στα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Για την κυρία Ερμιόνη μπορεί τα παλικάρια αυτά που σκοτώθηκαν στη Χειμάρρα να ήταν άγνωστα, να μην ήταν συγγενείς της, αλλά τους τίμησε για 74 ολόκληρα χρόνια.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εκπροσωπώντας  την πολιτεία την έφερε στην Αθήνα για να τιμηθεί και να της πει η Ελλάδα ένα ευχαιστώ.

Στην τελετή παρέστησαν  επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιος Σούρλας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος  Ευάγγελος Τουρνάς και ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς. 

Γ. Κοκ.