ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αγωνία του Βενιζέλου για τη συγκέντρωση του Παπανδρέου

Δημοσίευση 24 Οκτωβρίου 2014, 16:50 / Ανανεώθηκε 24 Οκτωβρίου 2014, 16:50
Η αγωνία του Βενιζέλου για τη συγκέντρωση του Παπανδρέου
Facebook Twitter Whatsapp

Με αγωνία περιμένει σήμερα η Χαριλάου Τρικούπη την εμφάνιση και ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Με αγωνία περιμένει σήμερα η Χαριλάου Τρικούπη την εμφάνιση και ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Θα είναι ουσιαστικά η πρώτη μετά την εκδήλωση της 1ης Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο και ό,τι σηματοδότησε η παρέμβασή του για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Συμπεριλαμβανομένων και των όσων ακολούθησαν την είσοδο του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ίδια εκδήλωση με γιουχαίσματα και διαμαρτυρίες από τμήμα παρευρισκομένων.

Το ΠΑΣΟΚ ανησυχεί διότι ουσιαστικά η χώρα έχει μπει σε προεκλογική τροχιά. Μία δυναμική επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού με καρφιά για την πολιτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν εξυπηρετεί σ' αυτήν την φάση την ενότητα του κινήματος.

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου σχολιάζουν απαξιωτικά όσους μιλούν για ανακοινώσεις από μέρους του περί δημιουργίας νέου κόμματος και κάνουν λόγο για σενάρια επί σεναρίων.

Το βέβαιο είναι όμως ότι η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης από τον «Ανένδοτο στην Αλλαγή» δεν θα περάσει απαρατήρητη για τον απλούστατο λόγο διότι ο Γ. Παπανδρέου θέλει να υπενθυμίσει ότι είναι «παρών» και ότι δεν έχει εγκαταλείψει τον σχεδιασμό του για μία προοδευτική διακυβέρνηση. Κάτι που άλλωστε είπε ξεκάθαρα και στο Ζάππειο.

Στο Ηράκλειο λένε οι πληροφορίες ότι έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από τους παπανδρεϊκούς. ΄Εχει σημασία να καταγραφούν οι όποιες παρουσίες στην σημερινή εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς».

Ο Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται από προχθές στην Κρήτη και προετοιμάζει την ομιλία του.