ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η ασφάλεια των κοινωνιών δέχεται σοβαρές απειλές

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2014, 09:40 / Ανανεώθηκε 27 Οκτωβρίου 2014, 09:08
Κικίλιας: Η ασφάλεια των κοινωνιών δέχεται σοβαρές απειλές
Facebook Twitter Whatsapp

Με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ αλλά και με επικεφαλής της CIA και του FBI συναντηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έφθασε στην Ουάσιγκτον χθες το βράδυ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης των ΗΠΑ αλλά και με επικεφαλής της CIA και του FBI συναντηθεί ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος έφθασε στην Ουάσιγκτον χθες το βράδυ.

«Η επίσκεψή μου στις ΗΠΑ και οι προγραμματισμένες συναντήσεις με τους επικεφαλής της Υπηρεσίας Εθνικών Πληροφοριών, της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών CIA, του FBI, αλλά και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία συνολική προσέγγιση των ζητημάτων ασφαλείας τα οποία έχουν αποκτήσει πλέον διεθνικό χαρακτήρα» δήλωσε ο κ. Κικίλιας φτάνωντας στις ΗΠΑ.

«Η ασφάλεια των κοινωνιών μας δέχεται όλο και πιο σοβαρές απειλές, όσον αφορά τόσο την κλίμακα όσο και το βαθμό εξειδίκευσής τους. Πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα στον τομέα της ασφάλειας έχουν διασυνοριακό και διατομεακό χαρακτήρα. Κανένα κράτος δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει μόνο του αυτές τις απειλές κι εδώ εδράζεται η αξία της συνεργασίας μεταξύ των κρατών και των υπηρεσιών τους» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.