ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φουντώνει η κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τα stress tests

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2014, 14:41 / Ανανεώθηκε 28 Οκτωβρίου 2014, 00:07
Φουντώνει η κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για τα stress tests
Facebook Twitter Whatsapp
Θα ήταν ένα πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης. Τα επιτυχημένα stress tests των τραπεζών σημαία για την κυβέρνηση και λάβαρο επανάστασης για την αξιωματική αντιπολίτευση. 
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Θα ήταν ένα πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνησης. Τα επιτυχημένα stress tests των τραπεζών σημαία για την κυβέρνηση και λάβαρο επανάστασης για την αξιωματική αντιπολίτευση. 
 
Μόνο που στην Κουμουνδούρου απέφυγαν το πρώτο 24ωρο τις πάσης φύσεως δηλώσεις και ανακοινώσεις
 
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, μάλιστα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική αφωνία. Η κ. Βούλτεψη επιτέθηκε σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει για τις τράπεζες και τα stress test. «Τέσσερις ανακοινώσεις εξέδωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. Μία για τα μνημόνια, μία για τις εργασιακές σχέσεις, μία για την 28η Οκτωβρίου και μία για το Κομπάνι. Μόνο για να πει χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες δεν έβγαλε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.
 
Από την Κουμουνδούρου μάλιστα δεν σήκωσαν καν το γάντι στην ανακοίνωση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Άννας Ασημακοπούλου που με αφορμή τα stress test εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
 
«Μετά την επιτυχή αξιολόγηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αντιλαμβάνεται πια κανείς τι θα συνέβαινε αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία να εφαρμόσει τις «προτάσεις» του», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Ασημακοπούλου και πρόσθεσε: «Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν ότι τίποτε δεν είναι διασφαλισμένο αν δεν είναι ασφαλείς οι καταθέσεις τους». 
 
Η απάντηση από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάλλον χλιαρή και δεν πυροδότησε νέα κόντρα: «Όταν στην κυβέρνηση δεν έχει απομείνει τίποτα άλλο παρά η τρομολαγνεία και οι φτηνές επικοινωνιακές μπαρούφες, όλοι αντιλαμβάνονται ότι ήδη μετράνε το χρόνο αντίστροφα. Μέχρι τότε τους καλούμε να επιδείξουν την όποια σοβαρότητα τους έχει απομείνει και να μην δοκιμάζουν άλλο τη νοημοσύνη μας», αναφέρεται στην απάντηση.
 
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όμως όπως αυτές εκφράζονται από τα στελέχη του άνοιξε νέο γύρο αντιπαράθεσης τη Δευτέρα. Από την Κουμουνδούρου, υποστηρίζουν πως «το κόστος "διάσωσης" των τραπεζών για το ελληνικό Δημόσιο είναι 40 δις και συνυπολογίζοντας και την αναβαλλόμενη φορολογία το κόστος ανέρχεται σε 50 δις». Ζητούν μάλιστα να αποκατασταθεί η κανονική τραπεζική λειτουργία ,με την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την πτώση των επιτοκίων χορηγήσεων και την ανακούφιση των υπερχρεωμένων πολιτών.
 
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον Βήμα Fm πρόσθεσε πως «οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι με δικά τους χρήματα, που επιβάρυναν το δημόσιο χρέος, έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», υπογράμμισε ωστόσο πως αν και δεν θα αλλάξει κάτι στο πολιτικό κλίμα, το μόνο καλό είναι ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για τις τράπεζες το χρηματοδοτικό «μαξιλάρι» του ΤΧΣ.
 
Στις «πηγές της Κουμουνδούρου» απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ισχυριζόμενη πως ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να πει τίποτα.