ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν θα πάει σε εκλογές

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2014, 14:23 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2014, 14:23
Καμμένος: Η κυβέρνηση δεν θα πάει σε εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον Real Fm τονίζοντας ότι «Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Νέα Δημοκρατία».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον Real Fm τονίζοντας ότι «Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Μητσοτάκη, του Έβερτ, του Κώστα Καραμανλή δεν υπάρχει. Η Νέα Δημοκρατία που έλεγε ότι με τα άκρα δεν συνεργάζομαι έχει τα άκρα ως εκπροσώπους της».

Σχετικά με τις σημερινές επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι δεν βλέπει ακόμη εκλογές «Γιατί έχουν προσωπικά υπογράψει ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος δεσμεύοντας τα κόμματά τους, ότι θα ακολουθήσουν την πολιτική των μνημονίων. Τα μνημόνια έχουν συγκεκριμένη πολιτική που αφορά για παράδειγμα τις συντάξεις, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, μείωση των μισθών, εσωτερική υποτίμηση με αύξηση ανεργίας, απορρόφηση της ρευστότητας από την αγορά. 

Αυτές οι πολιτικές, που έχουν να κάνουν με την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας, όπως για παράδειγμα αυτό που θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου, δηλαδή ότι θα παραδώσουμε τον έλεγχο των συστημικών τραπεζών από την Τράπεζα της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε δυο ανεξάρτητες αρχές. Αυτές είναι πολιτικές με τις οποίες διαφωνούμε και η πολιτική για να συμφωνήσεις σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρέπει να είναι μια πολιτική ξεκάθαρη προς τον ελληνικό λαό».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, «Μακάρι αύριο το πρωί να βγουν και να πουν ότι απέτυχαν στην πολιτική αυτή που ακολούθησαν, όπως εξάλλου είπαν και οι Ευρωπαίοι εμπνευστές της. Να υπάρξει μια εθνική γραμμή στα εθνικά θέματα, στην οικονομική πολιτική σε σχέση με την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. Τότε θα συμφωνήσουμε όλοι.

Αυτό θα το ήθελε όλος ο ελληνικός λαός και βεβαίως κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε μια τέτοια κυβέρνηση. Αλλά πολιτική για να καλύψουμε το σκάνδαλο του Βενιζέλου με τα υποβρύχια, του Γιώργου Παπανδρέου με την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων, άφεση αμαρτιών σε όλους που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, να μην ψάξουμε τα χρήματα τα οποία έχουν βγάλει στο εξωτερικό κάποιοι χωρίς να έχουν πληρώσει φόρους, σε μια τέτοια πολιτική της συγκάλυψης οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουμε».