ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γλέζος για αποζημιώσεις: Δεν κατηγορούμε τον γερμανικό λαό, ζητάμε Δικαιοσύνη

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2014, 15:36 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2014, 19:45
Γλέζος για αποζημιώσεις: Δεν κατηγορούμε τον γερμανικό λαό, ζητάμε Δικαιοσύνη
Intime News Photo Agency
Facebook Twitter Whatsapp

Κοινή συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα : Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», παραθέτουν αυτή την ώρα στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος.

Κοινή συνέντευξη Τύπου, με θέμα «Οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα: Ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν», παρέθεσαν στις Βρυξέλλες, η πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος απευθύνοντας κοινή πρόσκληση προς τη γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά το ζήτημα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γλέζος στην αρχική του τοποθέτηση είπε επίσης πως δεν είναι υπεύθυνος ο γερμανικός λαός αλλά το Γ' Ράιχ

«Δεν θέλουμε να μας ζητάει συγγνώμη ο γερμανικός λαός», τόνισε και πρόσθεσε πως «όταν επίσημοι γερμανοί ζητούν συγγνώμη αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το κάνουν... Ταυτίζουν τον εαυτό τους με το Γ' Ράιχ; Εμείς δεν τους ταυτίζουμε με το Γ΄Ραιχ. Εμείς ζητάμε αποκατάσταση της δικαιοσύνης».

«Πρέπει το θέμα να απασχολήσει τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ώστε να ενταθεί η πίεση προς την γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση», είπε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής της Ευρωπαϊκής Αριστεράς δηλώνοντας ανοιχτά την υποστήριξη και αλληλεγγύη της στις προσπάθειες του συναδέλφου της, Μανώλη Γλέζου.