ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Η ενότητα της Ελλάδας και της Κύπρου είναι συνείδησή μας

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2014, 14:08 / Ανανεώθηκε 7 Νοεμβρίου 2014, 14:35
Σαμαράς: Η ενότητα της Ελλάδας και της Κύπρου είναι συνείδησή μας
Facebook Twitter Whatsapp

Με μια φορτισμένη ομιλία του από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με μια φορτισμένη ομιλία του από το βήμα της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου ο έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς

«Με μεγάλη συγκίνηση βρίσκομαι στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θέλω να σας μιλήσω από την ψυχή μου. Όταν έρχομαι στη Μεγαλόνησο νιώθω ότι κάνω προσκύνημα και όχι μια επίσημη επίσκεψη. Με την Κύπρο πλέουμε μαζί. Η καρδιά μας είναι η καρδιά σας. Νιώθω ότι κάνω προσκύνημα σε έναν λαό που πέρασε πολλά δεινά, που δεν έχασε την ελληνική ψυχή, δεν έχασε το φρόνημά του και συνέχισε τις επιτυχίες» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός επίσης σημείωσε ότι καμία κρίση δεν τα αλλάζει όλα αυτά, καμία ύφεση δεν βάζει τον κυπριακό λαό κάτω ούτε αλλάζει την σχέση του ελληνισμού ανά τον κόσμο. Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η Κύπρος και η Ελλάδα αποτελούν προπύργια σταθερότητας σε ένα ανήσυχο τοπίο. Η ενότητα της Ελλάδας και της Κύπρου είναι πλέον συνείδησή μας. 

Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε στους κύπριους ήρωες, στα 40 χρόνια από την εισβολή και «τις πληγές που παραμένουν ανοιχτές» στην Κύπρο. Ωστόσο, τόνισε, ότι η Ελλάδα δεν δέχεται τα τετελέσμενα στην περιοχή και αναζητά λύση με βάση το Δίκαιο. 

Σχετικά με τις οικονομικές δυσκολίες και των δύο χωρών, ο έλληνας πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κρίση σύντομα θα περάσει και για τις δύο χώρες. «Η Κύπρος βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων και διαδραματίζει σπουδαίο και αναβαθμισμένο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή αποδεικνύοντας ότι η ελευθερία είναι ισχυρότερη από την υποταγή.